Depremde minaresi hasar gören cami ibadete kapatıldı

Depremde minaresi hasar gören cami ibadete kapatıldı
Manisa'da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde bulunan caminin minaresinde hasar meydana geldi. Cami güvenlik sebebiyle ibadete kapatıldı.

Manisa'nın Kırkağaç ilçesine bağlı Karakurt Mahallesi'nde geçen salı günü meydana gelen 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Balıkesir'in Savaştepe ilçe merkezinde bulunan 40 metre yüksekliğindeki Müftülük Camii'nin minaresinde çatlaklar oluştu. Çevresi polis ekiplerince güvenlik çemberine alınan camide itfaiye ekiplerince yapılan inceleme yapıldı. Güvenlik sebebiyle cami ibadete kapatılırken minarenin önümüzdeki günlerde yıkılarak yeniden yapılacağı bildirildi.

Camide inceleme yapan Savaştepe Belediye Başkanı AK Partili Turhan Şimşek, "Vatandaşlar tarafından oldukça yoğun bir şekilde kullanılan Savaştepe Müftülük Camii'nin minaresinin en uç noktasında çatlaklar meydana geldi. Bu sebeple gerekli önlemler alınarak cami çevresindeki yollar kapatıldı. Camimiz de geçici bir süreliğine ibadete kapatıldı. Savaştepe, son günlerde depremlerin yoğun yaşandığı Akhisar ve Kırkağaç ilçelerine çok yakın. Bu sebeple depremler ilçemizde de şiddetli bir şekilde hissediliyor. Yapılan incelemeler sonucunda cami minaresinde deprem sebebiyle çatlaklar olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz.  En kısa sürede gerekli onarımlar yapılarak camimiz ibadete açılacaktır" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar