Deprem Uzmanı Naci Görür: "Adalar fayı çatırdıyor demektir"

Deprem Uzmanı Naci Görür: "Adalar fayı çatırdıyor demektir"
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bu sabah Yalova açıklarındaki 4 büyüklüğündeki depremin, Adalar fayının çatırdağının göstergesi olabileceği konusunda uyardı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bugün Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında meydana gelen depremin, Adalar Fayı’nın güneydoğu ucundan çatırdadığının işareti olabileceğini söyledi.

Görür, depremin yerinin 1999 Marmara depreminde Kuzey Anadolu Fayı’ndaki (KAF) kırılmanın Marmara’da durduğu yere yakın olduğuna dikkat çekti.

Marmara Denizi’nin Yalova açıklarında bugün saat 07.21’de AFAD’a göre 3.9, Kandilli Rasathanesi’ne göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Twitter hesabından depremle ilgili paylaşımda bulunan Prof. Dr. Görür, “Yalova açıklarında olan 4 büyüklüğünde deprem olasılıkla Adaların güneyinden geçen fay zonu üzerinde veya yakınında oldu. Depremin yeri ilginç. Burası KAF’ın 1999 İzmit depreminde kırılıp Marmara’da en son durduğu yere yakın. Biliyorsunuz, Adaların güneyindeki fay da kilitli ve stres biriktiriyor. Eğer bu deprem geçekten bu fay üzerinde ise Adalar fayı da GD ucundan çatırdıyor demektir” diye yazdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar