Denizli'de 103 yaşındaki Rukiye Pala'ya korona aşısı uygulandı

Denizli'de 103 yaşındaki Rukiye Pala'ya korona aşısı uygulandı
Çin merkezli Sinovac şirketi tarafından geliştirilen CoronaVac aşısı geçen hafta Acil Kullanım Onayı aldı. Denizli’de yaşayan 103 yaşındaki Rukiye Pala’ya CoronaVac aşısının ilk dozu uygulandı.

103 yaşındaki kadına korona aşısı yapıldı

Korona virüse karşı aşılama stratejileri kapsamında geçen hafta sağlık emekçilerinin aşılanmasının ardından bu hafta ikinci aşamaya geçildi. İkinci aşama kapsamında huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar, personeller ile 90 yaş üstündeki yurttaşların aşılanması planlanıyor.

'MAHALLENİN EN YAŞLISI'

İkinci aşama doğrultusunda Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı kırsal Nikfer Mahallesi’nde yaşayan 1918 doğumlu 103 yaşındaki Rukiye Pala, korona virüs aşısı oldu. Kızı Aysel ve torunu Sinan Günay ile birlikte Nikfer Aile Sağlık Merkezi’ne gelen Pala’ya sağlık çalışanları tarafından korona virüs aşısının ilk dozu yapıldı. 2 bin 125 nüfuslu mahallenin en yaşlısı olan Rukiye Pala, bir süre gözetim altında tutuldu ardından da evine gönderildi. Rukiye Pala da yaşını gösteren nüfus kağıdıyla birlikte geldiği sağlık merkezinde herkesin aşı olması gerektiğini hatırlattı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar