Demirtaş'tan Diyarbakır'daki annelere destek!

Demirtaş'tan Diyarbakır'daki annelere destek!
HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin Diyarbakır İl Binası önünde eylem yapan, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelere mesaj gönderdi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır İl Binası önünde eylem yapan ailelere mesaj gönderdi. Demirtaş, “Annelerin bu beklentisinin, her türlü siyasi çıkar tartışmasının üstünde ayrı ve özel bir yerde tutulmasına özen gösterilmelidir” derken, "PKK’nin bu ailelerin çağrısına derhal cevap vermesini öncelikli olarak talep edelim" dedi.

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Mezopotamya Ajansı aracılığıyla mesaj gönderen Demirtaş, eylemin meşru olduğunu savundu. Demirtaş, “Her şeyden önce, bir annenin ve babanın kendi evladına kavuşma isteği ön koşulsuz, amasız ve ancaksız olarak haklı ve meşrudur. Her türlü niyet sorgulamasından azade bir şekilde saygıyla karşılanacak, son derece doğal bir istektir. Bir annenin yavrusuna kavuşmayı istememesi anormal, sıra dışı ve doğaya aykırı olurdu. Dolayısıyla annelerin bu beklentisinin, her türlü siyasi çıkar tartışmasının üstünde ayrı ve özel bir yerde tutulmasına özen gösterilmelidir” dedi.

"Asıl sorumluluğun iktidarda olması, meselenin özünü ıskalamasını gerektirmez" diyen Demirtaş, "Bazı annelerin HDP’ye yönelik haksız ithamlarda, eleştirilerde ve sitemlerde bulunmalarını da anlayışla ve serinkanlılıkla karşılamak zorundayız. Çocuklarının dağa gitmesinde veya kamu görevlilerinin alıkonulmasında HDP’nin en küçük bir sorumluluğu olmamasına rağmen bu tepkileri anlamaya çalışmalıyız. Çünkü bu insanlar, şu veya bu şekilde HDP’den yardım istiyorlar. Sorunun ortaya çıkmasında bir sorumluluğu yok diye HDP’nin çözüm arayışından kaçması söz konusu olamaz” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar