Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'tan kaçak bina savunması

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'tan kaçak bina savunması
AKP'li Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, kaçak yapılaşmaya imza atınca bakanlık tarafından soruşturma başlatıldı.

Manisa'nın AKP'li Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘orman arazisine kaçak kongre merkezi' yaptığı için soruşturma izni verildi. Belediye Başkanı, kaçak inşaatla ilgili hem Kaymakamlık hem de Orman Bölge Müdürlüğü'ne yanlış bilgi verdi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, İçişleri Bakanlığı'nın ön inceleme raporunda, kongre merkezinin tamamen orman arazisine yapıldığı belirtildi. AKP'li başkan, orman işletmesinin hazırladığı ‘suç tutanağına' imza atmaktan da kaçındı.

OLMAYAN KONGREYE KAÇAK BİNA!

Celal Bayar Üniversitesi'nin Mayıs 2018'de Demirci'de yapacağı Uluslararası Eğitim Araştırmacıları Derneği kongresi için AKP'li Başkan Selami Selçuk, orman arazisine kaçak kongre merkezi yaptı. Ancak bir vatandaş suç duyurusunda bulundu. Proje iptal edildi.

“ŞAHSIMA MENFAAT SAĞLAMADIM”

Selami Selçuk, “Bu kongre merkezi şahsımıza menfaat sağlayacak birşey değil. Ufak bir dikkatsizlik neticesinde olan bir şey. Yargı neye karar verirse o olacak” dedi.

İMZA ATMAKTAN KAÇINDI

Orman işletmesi, karaçam orman arazisi olan bölgedeki yapılaşmaya ilişkin suç tutanağı düzenledi. Orman muhafaza memurlarının Belediye Başkanı Selçuk'la yaptığı inceleme sonrası hazırlanan tutanağa başkan imza atmaktan kaçındı. Tutanakta “Demirci Belediyesi adına Selami Selçuk imzadan imtina etti” ifadesi yer aldı. İşgal edilen alanın ise 5 bin 253 metre kare olduğu kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar