Demba Ba'dan Mesut Özil'e destek

Demba Ba'dan Mesut Özil'e destek
Beşiktaş'ın eski futbolcusu Demba Ba, hem futbol gündemi hem de dünya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ba, Uygur Müslümanlarının zulüme uğradığını söyledi.

Başakşehir'in tecrübeli futbolcusu Demba Ba, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Spor gündeminin yanı sıra ırkçılık ile ilgili konuları da değerlendiren Ba, "Bir oyuncu Afrikalı olunca nedense değeri düşüyor. Ülkede daha az forması satılıyor. sosyal medyada daha az takipçisi oluyor. Ben bunun bir dezavantaj olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca ırkçılık da göz ardı edilemez, hepimiz ırkçılığın olduğunu biliyoruz. Afrikalı insanları kurban olarak göstermek istemiyorum aynı zamanda ama değerlerinin verilmediğini biliyoruz" dedi. Demba Ba'nın açıklamaları şu şekilde: 

"UYGUR TÜRKLERİ İÇİN KONUŞMAYA HAKKI VAR"

"Yaya Toure'nin Mesut Özil'in Uygur Müslümanları için yaptığı açıklamalara "Politikaya karışmasın" demesi... Hepimizin duygusal olarak dokunduğu noktalar var ve bir insan bir şey için savaşıyorsa, inandığı için savaşıyordur. Ben bir Müslümanım. Ben bir Afrikalıyım. Bazı şeyler, beni diğer insanlardan daha fazla etkiliyor. Eğer Uygur Müslümanlarının durumu Mesut Özil'i rahatsız ediyorsa, konuşma hakkı vardır, buna itiraz edilemez."

DROGBA'YI ÖRNEK GÖSTERDİ 

"Aynı şey Didier Drogba için de geçerli mesela. Drogba soyunma odasında dizleri üzerine çöker ve Fildişi'ndeki savaşın durması için dua ederdi. Sonra savaş durdu. Drogba sayesinde mi durdu? Bilmiyorum ama muhtemelen onun yaydığı mesajların da yardımı olmuştur. O zaman Yaya Toure'nin "Drogba politikaya bulaşmasın" dediğini duymadık. Belki de Toure'nin Çin ile olan ilişkileri onun böyle konuşmasına neden oluyordur."

ELEŞTİRİ ALIYORUM 

"Bazı insanlar bana da, "Demba, şimdi konuşuyorsun ama Çin'de oynarken bir şey demiyordun' diyor. Ben onların doğru söylemediğini belirtebilirim. 2017'de Çin'de oynarken, orada yerle bir edilen camiler, yakılan Kuran-ı Kerim'ler hakkında paylaşımlar yaptım. Sen dikkat ettin ya da etmedin, ben buna odaklanmam. O zaman doğru olna bu olduğu için bunu yaptım, adalet için savaştım. Çin'de sözleşmem vardı ama savunduğum değerler de vardı."

"ÇİN'DE YATIRIMLARI VAR"

Mesut Özil'e tepki gösteren Arsenal, Bellerin İngiltere'nin başkanı Boris Johnson hakkında tweet atınca niye devreye girmiyor, neden bir şey demiyor? Çünkü Çin'de yaptıkları yatırımları önemli, para önemli. Bu üzücü çünkü günün sonunda kaybeden onlar olacak. Böyle şeyler yaptığında bir şekilde sonucunu ödersin. Çin'deki anlaşmalarını kaybetmekten ölümüne korktular. Gelecekte orada yapacakları maçları, turnuvaları, finalleri kaybetmekten korktular. Ama taraftarlarının saygısını kaybetmemek hepsinden daha önemli. Onlar her hafta gelip seni destekliyor. Ben Arsenal'in bir şeyler kaybettiğini düşünüyorum. Oyuncuların arkasında durmak, bir saygı göstergesidir.

"MÜSLÜMANLAR ZULME UĞRUYOR" 

"Bugün, Müslümanlar zulme uğruyor. Onlara zulmeden insanlara tepki gösterecek olan ben miyim? Ben öncelikle, Müslümanlar, temel inançlarınıza geri dönün derim. Dünyadaki 1,5 milyar Müslüman, Mekke'deki bir çölde bir insandan büyüyen bir topluluk oldu. Onları başarılı kılan ne? Peşinden gittikleri kurallar vardı. Bugün Müslümanların prensipleri yok. Kitaba göre değil, güzel olduğunu düşündükleri şeyleri yapıyorlar. Onları iyi hissettiren şeyleri yapıyorlar. Hangi dinden olduğundan bağımsız, 'dindeki bazı şeyleri kabul edip, bazı şeyleri reddediyorum' diyemezsin. Bu doğru davranış değil."

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar