DEAŞ üyesi 4. kez İstanbul Havalimanı'nda yakalandı!

DEAŞ üyesi 4. kez İstanbul Havalimanı'nda yakalandı!
Daha önce 3 kez Türkiye’ye girmeye çalışırken sınır dışı edilen DEAŞ üyesi Rus uyruklu Abu Umar D., bir kez daha İstanbul Havalimanı'nda yakalandı.

DEAŞ üyesi 4. kez İstanbul Havalimanı'nda yakalandı!

Daha önce 3 kez Türkiye’ye girmeye çalışırken sınır dışı edilen DEAŞ üyesi  Rus uyruklu Abu Umar D., bir kez daha İstanbul Havalimanı'nda yakalandı.

Umar Hojayev isimli yolcu, geçtiğimiz Ağustos’ta Türkiye'ye giriş yapmak için Kahire'den İstanbul Havalimanı'na geldi. Pasaport kontrolünde yapılan incelemede polis ekiplerinin dikkati sayesinde pasaportun sahte olduğu anlaşıldı.

DAHA ÖNCE SINIR DIŞI EDİLDİ

Bunun üzerine şahıs detaylı inceleme için karakola götürüldü. Burada yapılan araştırmada asıl ismi A.D olduğu anlaşıldı, sahtecilik yöntemiyle Umar HOJAYEV ismine tanzimli Rusya Pasaportunu kullandığı tespit edildi. Hakkında yasal işlemleri tamamlanan şahıs, daha sonra sınır dışı edildi.

KAHİRE'DEN GELDİ

Yapılan incelemede Kahire'den gelen yolcunun, pasaportu Gana'da Telegram uygulaması üzerinden Black Market adlı kanaldan iletişime geçerek 20 bin dolar karşılığında kargo yoluyla aldığı, yine şahsın 2020 yılında DEAŞ terör örgütüne üye olduğu gerekçesi ile Türkiye'den deport edildiği anlaşıldı.

Şahsın daha önce de 3 kez Türkiye'ye giriş yapmaya çalışırken tespit edilerek sınır dışı edildiği öğrenildi. (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar