Davutoğlu'nun eski danışmanından flaş Ayasofya mesajı: "Müslümanlar haçın üzerinde..."

Davutoğlu'nun eski danışmanından flaş Ayasofya mesajı: "Müslümanlar haçın üzerinde..."
Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduğu dönemde danışmanı olan Atılgan Bayar, Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılmasına tepki göstererek, "Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla müslümanlar haçın üzerinde namaz kılmaya başlayacaklar" dedi.

HABER MERKEZİ-GÜNBOYU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduğu dönemde danışmanlığını üstlenen Atılgan Bayar, Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ayasofya'nın statüsünün Cami olarak tanınmasının ardından duruma tepki gösteren Bayar, "Eğer Türkiye’de hıristiyan ilahiyatı ve mimarisi ilişkisini bilen bir tek ilahiyatçı olsaydı Ayasofya cami yapılmazdı" diye konuştu.

Ayasofya'nın yapısı hakkında bilgi de veren Bayar, "Her kilise, onun işlevini değiştirene bir tuzaktır. Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla müslümanlar haçın üzerinde namaz kılmaya başlayacaklar" açıklamasını yaptı.

İşte Ahmet Davutoğlu'nun eski danışmanı Atılgan Bayar'ın o açıklamaları:

"Ayasofya’nın da, bütün bazilikaların planları da haç şeklindedir. Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla müslümanlar haçın üzerinde namaz kılmaya başlayacaklar. Ayasofya’nın freskleri kapatılabilir. Ama yapının kendisi bir haç’tır. Haçın üzerinde / içinde namaz kılacaklara duyurulur. Kiliseler haç planı merkezinde bir rahim olarak planlanmıştır. ‘...womb of a human mother to the supernatural womb of Mother Church.’ Eğer Türkiye’de hıristiyan ilahiyatı ve mimarisi ilişkisini bilen bir tek ilahiyatçı olsaydı Ayasofya cami yapılmazdı. Neden olmaz, isterseniz sorun anlatayım, dedim ama soran olmadı. :) Her kilise, onun işlevini değiştirene bir tuzaktır. ‘Womb Trap’"

bayartweet.jpgbayartweet2.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar