Davutoğlu'ndan müsteşarlık tepkisi: "Kaldırıldığı zaman yalvardım"

Davutoğlu'ndan müsteşarlık tepkisi: "Kaldırıldığı zaman yalvardım"
Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, devlet kurumlarındaki işleyişi eleştirerek "Müsteşarlıklar ortadan kaldırıldığı zaman ulaşabildiğim bütün arkadaşlara yalvardım" ifadelerini kullandı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD)Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Davutoğlu, devlet kurumlarındaki işleyişi eleştirdi. 

Devletin bütün kurumlarında dikey hiyerarşinin ve yatay etkileşimin neredeyse minimuma indiğini belirten Davutoğlu, “Son 1,5 yıldır bürokrasi tıkanmıştır. En yetkili kişiye ulaşıldığında bir mesele 30 saniyede çözülüp, bürokratik işleyişe girdiği zaman 30 yılda çözülüyorsa devlet işleyişinde problem var demektir” şeklinde konuştu.

”MÜSTEŞARLIKLAR KALDIRILDIĞI ZAMAN YALVARDIM”

Davutoğlu, ”Müsteşarlıklar ortadan kaldırıldığı zaman ulaşabildiğim bütün arkadaşlara yalvardım. Yapmayın. Müsteşarlıklar devlette sürekliliği sağlar. Reforme edin. Ama kurum hafızasını yok ettiğinizde, kurumlara güveni sarstığınızda ve o kurumlar içindeki devlet memurlarının geleceğe dönük beklentilerini, ufuklarını genel müdürlükle sınırlandırdığınızda bir başka şey başlar. Kaliteli meritokrasi olacak insan unsuru oraya gelmez” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar