Davutoğlu'ndan eski partisine sert ifadeler: AKP yolsuzlukları meşrulaştırıyor

Davutoğlu'ndan eski partisine sert ifadeler: AKP yolsuzlukları meşrulaştırıyor
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP'den ayrılık sürecine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU
AKP'den Erdoğan'ın talimatıyla başbakanlıktan indirilen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından gazeteci Cüneyt Özdemir'e konuk olduğu ve burada yaptığı konuşmanın bir bölümünü paylaştı.

"Ben Başbakanlıktan Gelecek Partisi’ni kurma düşüncesiyle ayrılmadım. O kitlelerle aramdaki manevi bağ koparılamaz. İhanet suçlaması yapan AK Partililere sesleniyorum; Ben değişmedim, değişen AK Parti. Bugünkü AK Parti, Genel Başkanlığını bıraktığım AK Parti değil" ifadeleriyle konuşmasının bir bölümünü paylaşan Davutoğlu, Başbakanlıktan ayrılma sürecinde etkili olan nedenleri anlattı. 

O MAKAMI BIRAKMAZDIM

Davutoğlu, "Beni üzen şeylerden birisi şu kanaatin yaygınlaşması: 'Pelikan bildirisi yayınlandı, Başbakanlık'tan ayrıldı. Bu doğru değil. Bütün dünyanın pelikanları toplansa ben o makamı bırakmazdım. Benim makamdan ayrılma gerekçemin temeli ben yurtdışında devlet görevindeyken, başbakanken, MKYK üyelerinin benim aleyhimde bir metne imza atmaları. Talimatla yaptılar bunu. Birçoğu da sonra benden özür diledi" ifadelerini kullandı.   

Davutoğlu, AKP'nin yolsuzlukları meşrulaştırdığını da söyledi. 

İŞTE O ANLAR: 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar