Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'Uygur Türkleri' tepkisi... "Perinçek'in peşinden gidiyor"

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 'Uygur Türkleri' tepkisi... "Perinçek'in peşinden gidiyor"
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Uygur Türklerinin dolaylı yollardan Çin'e iade edildiği iddialarına ilişkin, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'i kastederek; "Sayın Cumhurbaşkanı esas ortağı MHP’yi bırakıp küçük ortağının peşinden gitmeye karar vermiş" ifadelerini kullandı. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin ittifak ortağı MHP’yi bırakıp Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’i takip etmeye başladığını öne sürdü.

Partisinin Ardahan 1. Olağan Kongresi’nde konuşan Davutoğlu, Uygur Türklerinin durumuna değindi. “Basına düşen haberlerde, Türkiye’deki 50 bin Uygurlu kardeşimizin Tacikistan’a, oradan da dolaylı olarak Çin’e gönderilmesi için çalışma yapıldığı söyleniyor. Bu tarihe ihanettir” diyen Davutoğlu şöyle devam etti:

“Uygur kardeşlerimiz bu topraklara Çin’in zulmünden kaçmak için gelmişlerse, onları tekrar Çin’e iade etmek, Stalin’e iade edilen Azerbaycanlı kardeşlerimiz gibi bizim yüreğimizi yakar, bu toprakları mustarip hale getirir. İktidarın bir küçük ortağı var ya, Çin’in Türkiye sözcüsü olan, Doğu Türkistan’daki toplama kamplarını öven, 28 Şubat artığı olan ortak. Anlaşılan bugünlerde Sayın Cumhurbaşkanı esas ortağı MHP’yi bırakıp küçük ortağının peşinden gitmeye karar vermiş.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar