Davutoğlu’ndan Erdoğan’a ‘mektup’ tepkisi

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a ‘mektup’ tepkisi
ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı tehdit içerikli mektuba tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Ben Dışişleri Bakanı iken, bu mektubu bir büyükelçi bana getirseydi ilk olarak onu acilen görevden alırdım" dedi.

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Bolu Kampı açılış töreninde konuştu.

Konuşmasında, geçtiğimiz Ekim ayında ABD Başkanı Trump tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderilen tehdit içerikli mektuba da değinen Davutoğlu, mektubun ‘bu dönemin yüz karası’ olduğunu ifade etti.

Davutoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Bir mektup var. Bu dönemin yüz karası. Trump’ın Sayın Cumhurbaşkanı’na yazdığı hakaret mektubudur. Ben Dışişleri Bakanı iken, bu mektubu bir büyükelçi bana getirseydi ilk olarak onu acilen görevden alırdım. Sen bunu nasıl getirirsin diye…

Aylar geçti sayın Cumhurbaşkanı Washington’a gitti ve "Trump’a mektubu takdim ettim" dedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti o mektubu takdim etmez acilen cevap verir ve o cevabın akisleri tüm dünyada duyulur.”

RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ

Başbakanlık yaptığı dönemde Rus uçağının düşürülmesi olayını da hatırlatan Davutoğlu, krizin yönetilmeme sebebinin Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklama olduğunu savundu:

“Rus uçağı düşmesi olayını anlattım. O kriz yönetilebilirdi o krizin yönetilmemesinin sebebi Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaydı. O açıklama ile kriz tırmandı. O gün sınırlarımızı korumak için kim olursa karşınızdaki o sorumluluğu yerine getirdik. Ama ardından gelişen süreçte aşırı suçluluk duygusu ile Rusya’nın söylediği her şey ama her şey yapıldı. Ruslara on binlerce dolarlık vergi muafiyeti sağlandı vs. Bir dediği iki edilmedi. Bir küresel güç ile aşırı dostluk ve sonra aşırı nefrete girdiğiniz zaman çok dikkat etmeniz gerekir dış politika iki kişi arasında oynanan bir oyun değildir”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar