Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Bu çelişkilerin en büyüğüdür

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Bu çelişkilerin en büyüğüdür
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Kurucu Genel Başkanlığı'nı üstlendiği Gelecek Partisi'nin Ankara İl Başkanlığı binasının açılış töreninde konuştu. İdlib'deki son gelişmelerin ardından ABD'den patriot talebinde bulunulduğu iddialarına değinen Davutoğlu, "S-400 aldıktan sonra Patriotlara başvurmak çelişkilerin en büyüğüdür" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Ankara İl Başkanlığı binasının açılışını düzenlenen törenle yaptı. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada AKP'ye sert eleştirilerde bulundu.

Meşrutiyet Caddesi'ndeki il başkanlığı açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla ile başladı. Törende seğmenler de bir gösteri sundu.

Ahmet Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, geçen hafta pazar günü İstanbul il başkanlığını hizmete açtıklarını belirterek, "Cemre suya düştüğünde Ankara il binamızı açacağız demiştim. Şimdi il binamızı açıyoruz. Cemre, baharın habercisidir. Gelecek partisi, bahar habercisidir." diye konuştu.

DİĞER İL BAŞKANLARI 1 AYDA ATANACAK

Birinci Meclis gibi kapsamlı, temsil gücü en yüksek kurucular kurulunu oluşturduklarını belirten Davutoğlu, yaklaşık 2 ayda 36 il başkanını atadıklarını, diğer il başkanlarını da 1 ayda atayacaklarını ifade etti.

TÜM SİYASİ PARTİLERDEN RANDEVU TALEBİ

Davutoğlu, pazartesi günü Bolu'da partisinin Kurucular Kurulu üyeleriyle bir araya geleceklerini vurgulayarak, "Sonra da bütün siyasi partilerden randevu talebinde bulunacağız." dedi.

PATRİOT TEPKİSİ

Dış politikada sürdürülebilir güvenli bir ilişki ollmadığını belirten Davutoğlu, "Ağır hitamlarla suçladığınız bir ülkeyi yarın dost kılıp sonra yeniden ağır ithamlarla suçlarsanız kimse güven duymaz" dedi.

Davutoğlu, İdlib'deki son gelişmelerin ardından ABD'den patriot talebinde bulunulduğu iddialarına değinerek "Trump’ın yazdığı o küstah mektubun hesabı sorulmadan dış politikada itibardan bahsedilemez. Bir gün Rusya ile dost, ertesi gün Amerika ile dost, Rusya ile problemli. S-400 aldıktan sonra patriotlara başvurmak çelişkilerin en büyüğüdür" dedi.

20200222-2-40982121-52405712-web.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar