Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye bomba 'Serok Erdoğan' yanıtı

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye bomba 'Serok Erdoğan' yanıtı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu arasındaki 'Serok' tartışması büyüyerek devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da “Bijî Serok Erdoğan” sloganıyla karşılanmasının ardından Bahçeli ile Davutoğlu arasındaki tartışma yeniden alevlendi.

Kendisine “Serok” dendiği için Bahçeli'nin yaptığı eleştirileri hatırlatarak özür dilemesi çağrısı yapan Davutoğlu, “Sayın Erdoğan da Diyarbakır'a gidince, ‘Serok Erdoğan' diye seslendiler. Bakın gün tutuyorum Sayın Bahçeli'ye gün hesabıyla yaklaşacağım bundan sonra. Üç gündür sesi çıkmadı. Şimdi söylesin bakalım ‘Serok Erdoğan' ifadesi doğru mu? Doğru ise benden özür dilesin” ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin grup toplantısında Davutoğlu ile ilgili sözlerinden sonra Davutoğlu'ndan flaş cevap geldi. 

Davutoğlu'nun Bahçeliye yanıtı şöyle:

"Bölücülük', millet evlatlarının arasında ayrım yapmaktır; bu ülkenin dilleri, örfleri arasında ayrım yapmaktır. Aziz Türkçemizi sonuna kadar savunurken, yine bu toprakların dili olan Kürtçemizin de özgürce kullanılmasına her zaman sahip çıkacağız.

Sayın Bahçeli, net olarak söyleyin, kamuoyu duysun. ‘Serok' ifadesini kullanmak bölücülükse, bir suçsa sayın Erdoğan bir suç mu işlemiştir? Acaba kastı nedir? Hangi ‘zillet ittifakının' içinden gelerek ‘Serok' ifadesine sessiz kalabilmiştir?

Eğer ‘Serok' ifadesi suçsa, sayın Erdoğan'la ilk çay sohbetinizde bunu hesabını ona sorun. Yok eğer ‘Serok' ifadesi suç değilse bana ve Kürtçeyi anadili olarak kullanan vatandaşlarımıza karşı bir özür borcunuz var, derhal özür dileyin.

Laf kalabalığını bırakın ve tavrınızı ortaya koyun. ‘Serok' ifadesi konusunda Erdoğan'a ne diyeceksiniz, onu söyleyin."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar