Davutoğlu'ndan AKP'ye 'Sibel Ünli' tepkisi

Davutoğlu'ndan AKP'ye 'Sibel Ünli' tepkisi
İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli'nin yoksulluk ve iş bulamama gibi nedenlerden dolayı intiharının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan AKP'ye ve üniversite yönetimine tepki geldi. Üniversite yönetiminin yemek uygulamasını derhal durdurmasını isteyen Davutoğlu, hükümetin öğrenciler üzerinde zorlayıcı politikalar uyguladığını ifade etti.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde okuyan 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli, yoksulluk ve iş bulamamaktan dolayı intiharının kamuoyundaki yankıları sürüyor.

Konuya ilişkin Twitter'dan bir açıklamada bulunan Davutoğlu, İstanbul Üniversitesi’nin büyük tartışmalara sebep olan yemek düzenlemesini durdurmasını gerektiğini ifade etti.

Yapılacak hiçbir şeyin Sibel Ünli'yi geri getirmeyeceğini belirten Davutoğlu, "Fakat hükümetin öğrenciler üzerinde uyguladığı bu zorlayıcı politikaların tekrarlanmaması adına elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

“İletişim Çağı” olduğunu iddia ettiğimiz bir dönemde gencecik bir kızımız kimseye sesini, hislerini, acılarını duyuramadığı için intihar etti.

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin günlerdir iktidardan, çok insani bir konuda, “yemek” meselesinde; biraz anlayış, dikkate alınma, önemsenme talepleri, insanlık onuruna yakışmayan bir şiddetle cevap buldu.

Bu çerçevede her şeyden önce İstanbul Üniversitesi’nin büyük tartışmalara sebep olan yemek düzenlemesi derhal durdurulmalı ve önceki haline geri döndürülmelidir.

Yapılacak hiçbir şey elbette Sibel’i geri getirmeyecek. Fakat hükümetin öğrenciler üzerinde uyguladığı bu zorlayıcı politikaların tekrarlanmaması adına elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar