Davutoğlu’na yakın isimden erken seçim açıklaması!

Davutoğlu’na yakın isimden erken seçim açıklaması!
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisinin kurucular kurulunda bulunan AKP eski Konya Milletvekili Ömer Ünal, 2020 yılının Kasım ayında erken seçim beklediklerini ifade ederek, “Cumhur İttifakı yüzde 40 oyu zor buluyor” dedi.

Sözcü'den Müslüm EVCİ'nin haberine göre, AKP'den istifa ettikten sonra yeni parti çalışmalarını hızlandıran eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cephesinden erken seçime ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. Yeni partinin kurucular kurulunda bulunan AKP eski Konya Milletvekili Ömer Ünal, 2020 yılının Kasım ayında erken seçim beklediklerini ifade etti. Ünal, “AK Parti ve MHP ortak bir kararla erken seçime gidecek” dedi.

Ömer Ünal, erken seçimin 2020 yılının Kasım ayında olabileceğini öngören Ünal, “Türkiye’de bir erken seçim beklentisi var. Bu artık iyiden iyiye dillenmeye başladı. 2020 yılının Kasım ayında bir erken seçim olabileceğini düşünüyorum” dedi.

"Bu yüzden köşeye sıkışan Cumhur İttifakı.."

Ünal, “Türkiye’de toplumsal ve ekonomik sorunlar her geçen gün artıyor. AK Parti ve MHP kanadı bu sorunları üstesinden gelemiyor. Bu yüzden köşeye sıkışan Cumhur İttifakı ortak bir kararla erken seçime gitmek isteyecek” diye konuştu.

"AK Parti’nin oyları yüzde 30 civarında"

Anket sonuçlarını yakından takip ettiklerini de aktaran Ömer Ünal, Cumhur İttifakı’nın oylarının ciddi bir düşüş yaşadığını söyledi. Ünal, “İncelediğimiz birçok anket sonucunda AK Parti’nin oyları yüzde 30 civarında. MHP’nin oyları da yüzde 10 seviyelerinde. Cumhur İttifakı yüzde 40 oyu zor buluyor. Bu oy kaybı her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu.

Ünal, daha önce yaptığı açıklamada Davutoğlu'nun kuracağı partinin oy oranını yüzde 13 olarak açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar