Davutoğlu parti binasını CHP'li belediye sınırlarında seçecek

Davutoğlu parti binasını CHP'li belediye sınırlarında seçecek
Parti kurma çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genel merkez binasının 'AKP mühürlemesin’ diye CHP’li belediye sınırları içinde seçileceği iddia edildi.

Davutoğlu’na yakın kaynakların verdiği bilgiye göre parti ismi ve logosu üzerinde çalışmalar sürüyor. "Davutoğlu’nun adalet konusundaki rahatsızlık ve hassasiyetinin parti ismine yansıyabileceği" belirtiliyor.

Kaynakların ifadeleriyle ‘harman’ olmaya hizmet edecek kadrolarla yol alınacak. İl ve ilçe teşkilatlarında yer alacak isimler üzerinde de tek tek çalışılıyor.

ALEVİ, KÜRT VE DİNDAR KESİMİN HASSASİYETLERİ GÖZETİLECEK

T24'ten Canan Yıldız'ın haberine göre dindar kesimlerin, Alevilerin, Kürtlerin hassasiyetlerinin gözetileceği bir kurucular kurulu oluşturulacak. Bunun için Alevi kesiminden isimlerle, eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in aracılığı ile de Kürt aşiret ve kanaat liderleriyle görüşülüyor.

Eş zamanlı olarak MHP’den, İyi Parti’den, AK Parti’den isimlerle temaslar olduğu konuşuluyor. Eski MHP’li vekil Mehmet Şandır görüşülen isimler arasında.

GENEL MERKEZ BİNASI CHP'Lİ BİR BELEDİYE SINIRLARINDA OLACAK

Kurulacak partide kadınlara yönelik bir kotanın olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Davutoğlu’nun görüşmeleri ağırlıklı olarak Ankara’da sürüyor.

Genel Merkez binasının da CHP’li bir belediyenin sınırları içerisinde kiralanacağı belirtiliyor.

MÜHÜRLENMİŞTİ

Zira İstanbul’daki bina AK Parti yönetimindeki Bahçelievler Belediyesi tarafından mühürlenmişti. İstanbul için yeni bir bina bulunduğu ama yerinin şimdilik gizli tutulduğu söyleniyor.

BASKI YAPILDIĞI İDDİASI

Kaynaklar, baskıların kişiler nezdinde de devam ettiğini aktarıyor. Eski bir bakana, bir milletvekilinin damadına ekonomik baskılar yapıldığını iddiası örnek olarak konuşuluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar