Davadan vazgeç dediler mi? Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin CHP'li vekillerle telefonda ne konuştuğunu anlattı

Davadan vazgeç dediler mi? Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin CHP'li vekillerle  telefonda ne konuştuğunu anlattı
Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in babası iddialarla ilgili konuştu. Baba Sıddık Gültekin, "Bana ailesini rahat bırak dedi" şeklinde konuştu.

Muğla'da Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin, Cemal Metin Avcı tarafından vahşice öldürülmüştü. Avcı ve kardeşi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cinayetin ardından bir CHP'li vekilin baba Gültekin'e davadan vazgeç  dediği iddia edildi. Pınar'ın babası Sıddık Gültekin Milliyet'e konuştu. 

"MAHKEMEDEN SONRA AÇIKLAMA YAPACAĞIM"

Gültekin ayın 4’ünde mahkemeden sonra açıklama yapacağını belirterek, "Avukatın söylediği bütün kelimeler doğrudur. Ben niye iftira atayım? Hiçbir milletvekilini tanımıyorum. Diyelim ki ben yalan söyledim. Peki bir CHP İlçe Başkanı niye yalan atsın? CHP İlçe Başkanı var ortada. 10 sefer bana söyledi. Şahitler var. Avukatla ben bu konuyu konuştum. 5-6 ay oldu. Ben saklamıştım. Kızımı siyasete alet etmek istemiyorum." şeklinde konuştu. 


"AİLESİNİ RAHAT BIRAK DEDİ"

Baba Gültekin kimin kendisine telefon açtığını açıklayacağını söyledi. Gültekin, "Zaten kendini açıklıyor. Madem ki telefon açmışsın 1,5-2 dakika konuşmuşsun, doğrudur, zaten biz az ve öz konuştuk. Ben o kelimeyi duyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Bana demedi ‘davandan vazgeç’. Bana dedi ki; ‘ailesini rahat bırak’. Bizim Doğu ve Güneydoğu’da eskiden kalma ‘kan davaları’ var. Bunlar da tutuşmuşlar. Bu da galiba iyi niyetinden dolayı aracı olmaya çalıştı ama eline yüzüne bulaştırdı." dedi.

"ÖZGÜR ÖZEL'E VE VELİ AĞBABA'YA DA SÖYLEDİM"


Sıddık Gültekin, "Kan kanla temizlenmez. Bunlar tutuşmuşlar. ‘Aşirettir, öldürecekler’. Aileyi korumak için yani bana aileyi rahat bırakmam için teklif edildi. İlçe Başkanı’nı bile devreye soktular. Hatta falan tarihte Ankara’ya gitmemi söylediler. Milletvekiline dediğim şey; ‘Sizin kızınız olsa… Sen ne bunu söylemiş ol, ne ben duymuş olayım’. Aradan 2 ay geçti. İlçe Başkanı, bana bu teklifi tekrar getirdi. Bir sefer değil, iki sefer değil, üç dört sefer. Ben bunu Özgür Özel’e de, Veli Ağbaba’ya da söyledim." ifadelerini kullandı. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar