Dardanel markasının, ton balıkları paketlenirken hijyen kuralları hiçe sayıldı

Dardanel markasının, ton balıkları paketlenirken hijyen kuralları hiçe sayıldı
Gıda hijyeninin her zamankinden daha fazla öneme sahip olduğu salgın döneminde, çıplak elle dokunularak paketlenen ton balıklarının ver aldığı video, sosyal medyada tepkilere neden oldu. Paketleme işlemi yapılırken, eldiven kullanmayan işçiler hijyen kurallarını hiçe saydı.

Dardanel markasının, ton balıklarının paketleme aşamasına ilişkin sosyal medyada yayınlanan bir videoda, hijyen kurallarının hiçe sayılması tepkilere yol açtı. Sosyal medyadan yayınlanan bir videoda, ton balıklarının paketleme aşamasına dair görüntüler yer alıyor. Videoda, çıplak elle dokunulan ton balıklarının yapılma aşamasında hijyen kurallarının hiçe sayıldığı görüldü. 

"DEMEK Kİ EL DEĞMEDEN ÜRETİLMİŞTİR"

Twitter'da 'Denetle' hesabından yapılan paylaşımda, "Demek ki el değmeden üretilmiyormuş. Sosyal medyada bir influencer tarafından paylaşılan bu video ton balıklarının paketleme aşamasını gösteriyor. İlginç olan ürün içeriğinde salamura suyu olduğu yazmıyor. İçerik beyanında sadece ton balığı, zeytinyağı ve tuz var" ifadelerine yer verildi.

ekraaaa.jpg

"ŞUNU KÜÇÜK BİR FİRMA YAPSA..."

Gıda Dedektifi ve Denetle Yöneticisi Musa Özsoy da "Otomasyon olmaması bir yana, üretimin temizlik kovasına doldurulmuş izlenebilirliği tartışılır zeytinyağıyla yapılmasına söyleyecek söz yok. Bu durum bana hiç normal gelmiyor. Şunu küçük bir firma yapsa ne olurdu?" diye yazdı.

İşte o görüntüler: 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar