Danıştay'ın kararıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den açıklama 

Danıştay'ın kararıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den açıklama 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Danıştay'ın kararıyla belediye başkanlarının belediye şirketlerine yönetim kurulu atama yetkisini belediye meclisine verilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Danıştay'ın kararıyla ilgili ne dedi?

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’nın dördüncüsü “Pandemi, Turizm, Deprem” konu başlıkları ile Muğla’da yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer toplantının ardından, Danıştay'ın kararıyla belediye başkanlarının belediye şirketlerine yönetim kurulu atama yetkisini belediye meclisine verilmesi hakkında ANKA'ya açıklamalarda bulundu.

"Vatandaş bir tercihte bulundu" diyen Soyer, "Bu tercihten ortaya çıkan gücü budamak için, yetkileri sınırlamak için yapılan girişimler rahatsız edici. Çünkü bu vatandaşla ilgili tercihlerin gözardı edilmesi anlamına geliyor. Şirketler belediyenin parçası olan birimler. Ayrı persfektifle değerlendirmek ve başkanın inisiyatifini ortadan kaldırmak da son derece yanlış, bu yanlıştan geri dönüleceğini ümit ediyorum" ifadelerini kullandı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar