Danıştay Savcısı'ndan açıklama: İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması hukuka aykırı

Danıştay Savcısı'ndan açıklama: İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması hukuka aykırı
Bugün Danıştay'da 4'üncüsü görülen İstanbul Sözleşmesi Davası'nda, Danıştay Savcısı, cumhurbaşkanı kararıyla sözleşmeden çekilmenin hukuka aykırı olduğunu söyledi.

DANIŞTAY SAVCISI'NDAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI

Danıştay 10. Dairesi''nde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''ın kararıyla Türkiye''nin İstanbul Sözleşmesi''nden çekilmesine karşı açılan davaların dördüncü ve son grup duruşmaları görülüyor.

İleri Haber''in aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Kararı''na karşı yürütmenin durdurulması ve kararın iptali talebiyle 40''tan fazla kişi ve kurum tarafından açılan davalar, haziran ayında görülmeye başlandı. Bundan önceki davalarda olduğu gibi yine, Türkiye''nin birçok yerinden gelen kadın da davayı takip etmek üzere Ankara''ya buluştu. Duruşma öncesi kadın örgütleri, barolar ve siyasi partiler de Danıştay önünde bir araya geldi. Polisler tarafından kadın örgütlerinin Danıştay bahçesinde yapmak istediği basın açıklamasına izin verilmezken, Danıştay bahçesi dışında açıklama yapıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Genel Sekreteri Fidan Ataselim karara tepki gösterdi. Hukuka uygun bir karar olmadan engellenmeye çalışıldıklarını belirten Ataselim "Bu yüzden kadınları değil katilleri durdurun diyoruz" ifadelerini kullandı. KCDP Genel Temsilcisi Gülsüm Kav ise "Her tür hukuksuzluğun önünü açacak ya da kapatacak olan, buradan çıkacak karardır" derken, "Burada Anayasa olup olmadığının kararını verecekler" diye konuştu.

''HUKUK VE ADALETE GÖRE KARAR VERİNİZ''

Antalya Barosu avukatlarından Umut Şener Çiftçi, savunmasında, "Herkesin eşit, özgür, uzlaşı ve güven içinde yaşayabileceği bir ülke olup olmayacağını karara bağlayacaksınız. Bu kararı verirken gündelik siyasal argümanlara, makam ve mevkilere göre değil, sadece hukuk ve adalete göre karar veriniz. Çünkü hukuk hepimizin güvencesidir. İleride sizin de başınıza bir şey gelirse sizi koruyacak olan yine İstanbul Sözleşmesi olacaktır" ifadelerini kullandı.

Çiftçi, savcılık mütalaasına katıldıklarını belirterek, "Haksız ve hukuka aykırı Cumhurbaşkanlığı Kararı''nın iptalini talep ediyoruz" dedi.

''HUKUKA AYKIRI'' DENDİ

Danıştay Savcısı, sözleşmeden çekilmenin hukuka aykırı olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Savcı, sözleşmeden çıkma yetkisinin TBMM''de olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanının İstanbul Sözleşmesi''nden çıkılmasına dair işleminin hukuka aykırı olduğunu belirterek işlemin iptalini talep etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar