Irkçı siyasetçi, polis korumasında Kur'an yaktı!

Irkçı siyasetçi, polis korumasında Kur'an yaktı!
Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, İslam dinine karşı saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce de İslam ve Hz. Muhammed hakkında çirkin ifadeler kullanan Paludan, İsveç'in Başkenti Stockholm'ün en büyük camisinin önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. Çevredeki polislerin olaya müdahale etmek yerine Paludan'a koruma sağlaması ise pek çok çevreden tepki çekti.

Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, provokasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Dün de İsveç''in Jönköping kentinde cami önünde Kur''an-ı Kerim yakan Paludan, benzer bir eylemi bugün İsveç''in başkenti Stockholm''de tekrarladı.

Geniş sivil polis koruması altında Medbargareplatsen''de bulunan Stockholm Camisi önüne gelen Paludan, çevredekilerin tepkilere aldırmadan Kur''an-ı Kerim yakma provokasyonuna devam etti. Polis, izinsiz olmasına rağmen gösterisine müdahale etmediği Paludan''a koruma sağladı.

DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ

İslam ve Hz. Muhammed hakkında çirkin ifadeler kullanan Paludan, polis izin vermese de İsveç''in çeşitli yerlerinde Kur''an''ı Kerim yakmaya devam edeceğini söyledi. Paludan, dün de İsveç''in Jönköping kentinde cami önünde Kur''an-ı Kerim yakmıştı.

Farklı Renkler Partisi Genel Başkanı Mikail Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaya tepki gösterdi.

Yüksel, "Müslümanların kutsal günü ramazan ayı ve arife günü ırkçı Paludan''a caminin kapısının önünde polis korumasında Kur''an-ı Kerim yaktırıyorlar. Bu olay hiçbir demokraside olmayacağı gibi, hiçbir gelişmemiş ülkede de göremezsiniz. Bunun adı ifade özgürlüğü değil, nefret suçudur." ifadelerini kullandı. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar