Danimarka tüm koronavirüs önlemlerini kaldırıyor! Hayat normale dönüyor

Danimarka tüm koronavirüs önlemlerini kaldırıyor! Hayat normale dönüyor
Mart ayında aşı pasaportu uygulamasına geçen Danimarka, bugün itibarıyla tüm kısıtlamaları kaldıracağını açıkladı. Avrupa Birliği (AB) ülkeleri içerisinde tüm kısıtlamaları kaldırmaya hazırlanan ilk ülke olan Danimarka’da, uygulamada olan aşı kartı uygulamasının artık restoranlara, spor merkezlerine veya gece kulüplerine girmek için gerekli olmayacağı bildirildi.

Mart ayı itibarıyla aşı kartı uygulamasına geçen Danimarka’da koronavirüs önlemlerinin tamamen kaldırılacağı açıklandı. Sağlık Bakanı Magnus Heunicke yaptığı açıklamada, "Aşılar ve tüm Danimarka vatandaşlarının bu kadar uzun bir süre boyunca gösterdiği büyük çabalar, neden güçlü olduğumuzun temelidir" dedi. Danimarkalı sağlık yetkilileri, yüksek aşılama oranları, düşük ciddi hastalık ve ölüm insidansı nedeniyle virüsün "artık toplum için kritik bir tehdit olmadığını" ilan ettikten sonra Ağustos ayı sonlarında kısıtlamaların kaldırılması kararını açıklamıştı.

SADECE ENFEKTE OLAN KİŞİLERE KARANTİNA 

Ülkede uygulanan "Covid kartı" uygulamasının, restoranlara, spor merkezlerine veya gece kulüplerine girmek için gerekli olmayacağı aktarılırken, çocukların Kovid-19 vakasıyla yakın temasa geçmeleri durumunda artık otomatik olarak eve gönderilmeyeceği aktarıldı. Ülkede sadece enfekte olan kişilerin karantinaya alınacağı belirtildi.

AŞILANMA ORANI YÜZDE 96'YI BULDU 

Danimarka’da aşı kampanyası hız kazanarak 5.8 milyonluk nüfusun yüzde 73’ü aşılandı. Ayrıca 65 yaş ve üzeri vatandaşlarda aşılanma oranı yüzde 96’yı buldu. Üçüncü doz aşı da riskli grupta bulunan kişilerde kullanıma sunuldu. Roskilde Üniversitesi’nden epidemiyoloji uzmanı Lone Simonsen, aşı sayesinde günde yaklaşık 500 yeni koronavirüs vakasının görüldüğü ülkede virüsün artık toplumsal bir tehdit olmadığını söyledi.

AVRUPA İÇİN BİR İLK 

Eğlence sektörünün dünyaca ünlü organizatör şirketi Live Nation’da menajerlik yapan Ulrik Orum-Petersen, bu karardan memnun olduklarını ve aşılama oranlarının yüksek olması sayesinde bu imkana sahip olduklarını söyledi. Bu gelişmenin ardından kısıtlamaların kaldırılmasıyla Kopenhag’da yarın gerçekleşecek ve biletleri tamamen tükenen 50 bin kişilik konser, Avrupa için bir ilk olma özelliği taşıyor.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar