Daha önce de vatan hainliğiyle suçlamıştı! Prof. Dr. Bingür Sönmez’den aşı olmayacaklar için skandal benzetme

Daha önce de vatan hainliğiyle suçlamıştı! Prof. Dr. Bingür Sönmez’den aşı olmayacaklar için skandal benzetme
Alev Alatlı'nın 'Murakabe Günleri' adlı programına konuk olan Prof. Dr. Bingür Sönmez, yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısı yaptırmayanlarla ilgili yaptığı benzetmeyle sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girdi.

Daha önce, korona virüs aşısı olmayı reddedenlere 'vatan haini' diyen Prof. Bingür Sönmez, bu kez aşı olmayanları, aşısız köpeğe benzetip "aşı olmayanlara yaşama şansı verilmeyecek" diye konuştu. Sönmez'in bu sözleri sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı. 

Medyaradar'da yer alan habere göre, Önümüzdeki 10 yıl boyunca herkesin aşı olması gerektiğini söyleyen Sönmez, bu açıklamalarından sonra büyük tepki gördü. Açıklama sonrası Twitter'de #bingursonmeztutuklansin etiketiyle kampanya başlatıldı. Sosyal medya kullanıcıları Prof. Sönmez'in hakaret, kin ve nefret suçları işlemekten tutuklanmasını istedi.

"HER YIL AŞI OLACAĞIZ" 

Ben aşı olmak istemiyorum deme hakkı yok kimsenin diyen Sönmez, "Herkes aşı olmak zorunda. Değil İstanbul, değil Türkiye, bütün dünyanın %70-%80 oranında aşı olmazsa önümüzdeki 4-5 yıl korona salgını ile beraberiz. Virüs her yıl mutasyona uğrayacak. Her yıl aşı olacağız" şeklinde konuştu.

"KÖPEK BENZETMESİ"

Sözlerine devam eden Sönmez, "Aşı olmayanlar nolacak? Hani köpeklere aşınız var mı diye söylüyordu şimdi artık insanlara sorulacak. Pasaport alamayacaklar, uçağa binemeyecekler, toplu taşımaya giremeyecekler. Aşı olmayanlara  yaşama şansı verilmeyecek" dedi.

DAHA ÖNCE DE GÜNDEM OLDU

Kalp ve damar cerrahı Prof.  Sönmez, daha önce katıldığı Fox TV'de; "Ben aşı yaptırmam diyenler birer vatan hainidir. Onlara kız bile vermeyeceğiz. İnsan vücudunun dokunulmazlığı nedeniyle mecbur etme şansımız yok ama kurallar koyacağız, devlet dairelerine bile giremeyecekler, otobüse binemeyecekler. Başka çaremiz yok" sözlerini söyledi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar