Daha fazla yiyeceğiz!

Daha fazla yiyeceğiz!
Almanya’da yapılan son bir araştırma, önümüzdeki yıllarda insanoğlunun günümüzden daha fazla kaloriye ihtiyaç duyacağını söyledi.

Almanya’da yapılan araştırmada bilim insanları, 2100’de insanların kalori ihtiyacının yaklaşık yüzde 80 artacağını ileri sürdü.

Araştırmayı yürüten Gottingen Üniversitesi’nden Dr.Lutz Depenbusch’e göre, vücut kitle indeksindeki artış nedeniyle vücut daha fazla kaloriye ihtiyaç duyar. Böylelikle ilerde buna bağlı olarak tüketilen porsiyonlarda da artış gerçekleşecek. Depenbusch, ‘’2100’e kadar kişi başı ortalama günlük enerji ihtiyacının 253 kalori artacağını tahmin ediyoruz’’ dedi.

Uzmanlar bir kişinin günlük kalori ihtiyacının 253 kalori olduğunu belirtiyor. Buna bağlı olarak araştırmacı Depenbusch, bir kişinin 253 kalori ihtiyacını karşılamak için öğününe 2 büyük muz veya bir porsiyon patates kızartması ekleyebileceğini belirtti.

10 YILDA OBEZİTEDE YÜZDE 30 ARTIŞ!

DSÖ tarafından yapılan bir diğer araştırmada Asya, Afrika ve Avrupa’nın 6 ayrı yöresinde yapılarak ve 12 yıl süren MONICA çalışmasında 10 yılda obezitede %10-30 arasında bir artış saptandığı bildirilmiştir.

Obezitenin en sık görüldüğü ABD’de Kronik Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi tarafından ABD-Ulusal Beslenme ve Sağlık Araştırması çalışmasına göre 2003-2004 yılında obezite erkeklerde %31.1, kadınlarda %33.2, 2005-2006 yılında ise erkeklerde %33.3, kadınlarda ise %35.3 olarak tespit edildiği açıklanmıştır.

Avrupa’da yetişkinlerde fazla kilolu olma durumu erkeklerde %32-79, kadınlarda ise %28-78 arasında değişmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar