"Çünkü AKP'li dayım yok"

"Çünkü AKP'li dayım yok"
Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden okul birinciliği ile mezun olan Tanın, hâkim ve savcılık sınavında 10 bin kişi içinde 205'inci oldu ancak mülakatta elendi. Tanın elenme nedeni olarak, "Çünkü AKP'li ya da tarikatlı dayım yok" sözlerini kullandı.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesini okul birinciliği ile bitirip hâkim ve savcılık sınavına giren, ilk sınavda 18 bin 753 kişi aday arasında 127'nci sırayı alan, ikinci sınavda ise yaklaşık 10 bin kişi içinde 205'inci olan avukat Mahpare Tanın, mülakatta elendi.

Anadil seviyesinde İspanyolca ve iyi derecede İngilizce bildiğini de belirten Tanın, hâkim ve savcılık sınavında yaşadığı süreci sosyal medyada duyurdu.

Tanın paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Elendiğimi diğer sınavdan bir gün önce öğrendim. Ağlaya ağlaya sınava girip ikinci sınavda da yaklaşık 10.000 kişi içinde 205. oldum. Yine elendim. Bu yıl hiç çalışmadan girdim yine kazandım ve elendim. FETÖ'cü değilim, terörle bağlantim yok.

Peki neden mi elendim? Çünkü AKP'li ya da tarikatlı dayım yok, hiçbir cemeaate bağlı değilim! Hâkim savcı alırken bile torpil yapılıyor bilinsin istedim. İyi geceler, uyumaya devam edelim."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar