Cüneyt Arkın'ın ''Saraylar yapıyoruz niye yurt yapmıyoruz?'' sözleri yeniden gündeme geldi

Cüneyt Arkın'ın ''Saraylar yapıyoruz niye yurt yapmıyoruz?'' sözleri yeniden gündeme geldi
Hayatını kaybeden Türk sinemasının usta oyuncusu Cüneyt Arkın'ın ülkede yaşanan öğrenci yurtları sorununa yönelik dile getirdiği, “Kaç yıl oldu hâlâ bir şey değişmemiş. Saraylar yapıyoruz niye yurt yapmıyoruz?” sözleri yeniden gündeme oturdu.

CÜNEYT ARKIN'IN SARAY'A GETİRDİĞİ ELEŞTİRİ YENİDEN GÜNDEM OLDU! İŞTE O ANLAR

Türkiye bugün Cüneyt Arkın''dan gelen acı haberle yıkılırken, usta oyuncunun son yıllarda yaptığı öğrenci yurdu çıkışı yeniden gündem oldu. Tuluhan Tekelioğlu’nun hazırladığı “Efsaneler” belgeselinin gösterimine katılan Cüneyt Arkın, o zaman gündemde olan üniversite yurtlarının az olmasına dikkat çekerek, Saray''a eleştiri getirmişti.

Arkın, eleştiri yaptığı sırada muhabirin “Gençleri nasıl buluyorsunuz?” sorusuna yanıt olarak, “Gençlerimizi ne yapıp edip belli bir düzeye kavuşturmamız lazım. Ya burs alıyor borçlanıyor çıkar çıkmaz iş bulmadan borcunu öde diye bastırıyoruz çocuğa. Üniversiteye gelecek yurt meselesi. Yatacak yeri yok. Üniversitedeyken ben de yaşadım bu sorunu. Kaç yıl oldu hâlâ bir şey değişmemiş. İki tane yurt yapmak… Saraylar yapıyoruz niye yurt yapmıyoruz ya?” demişti.

Cüneyt Arkın, muhabirin konuyu değiştirerek “Şimdiki sanat dünyasını nasıl buluyorsunuz?” sorusunu sorması üzerine ise “Boşver ya” yanıtını vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar