Cumhuriyet'te iki yazar ayrılık kararı aldı

Cumhuriyet'te iki yazar ayrılık kararı aldı
Prof. Dr. Erinç Yeldan ve gazeteci Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu Aybars, Cumhuriyet'teki yazılarına son verdi.

Cumhuriyet'te iki yazar ayrılık kararı aldı

Prof. Dr. Erinç Yeldan ve gazeteci Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu Aybars, yazarı olduğu Cumhuriyet gazetesinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına karşın dün yaptığı açıklamayı eleştirerek yazılarına son verme kararı aldığını duyurdu.   “İçeriği ne gazetenin ilkeleriyle ne de demokrasi mücadelesinin gerekleriyle bağdaşmaktadır” diyen Yeldan, “Cumhuriyet’teki köşe yazılarıma son veriyorum. Değerli okurlarıma ve Cumhuriyet'in emekçilerine yakın ilgi ve destekleri için teşekkür ederim” diye yazdı.

cumh.jpg

"YAZILARIMA SON VERME KARARI ALDIM"

Ankara'da 24 Ocak 1993'te, evinin önünde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu Aybars da kişisel sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Cumhuriyet Gazetesi’ne duyduğum ‘manevi bağlılık’ nedeniyle başladığım ve bir yılı aşkın süredir yazdığım Pazar Eki’ndeki yazılarıma son verme kararı aldım. Cumhuriyet’in tüm emekçilerine derin saygılarımla…"

zge.jpg

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TRT canlı yayınında "terör manşetleri" iddiasıyla suçladığı Cumhuriyet gazetesi, dün yaptığı açıklamada Soylu'nun gösterdiği örneklerin çoğunun eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar dönemine ait olduğunu belirterek, "Oysa, bugün Cumhuriyet gazetesi, bu ekibin yayın çizgisi ve tutumlarına karşı Cumhuriyet okur ve emekçileri ile birlikte dört yıl yürüttüğü hukuksal mücadele ve Yargıtay’ın da onadığı bir mahkeme kararı sonucu yönetime gelen Cumhuriyetçi kadro tarafından yayımlanmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

Can Dündar döneminin suçlandığı açıklamada, "Cumhuriyet gazetesi, 2018 Eylül ayı başında, Atatürk’ün adını verdiği ve Yunus Nadi’nin kurduğu Cumhuriyetçi çizgisine oturduğunu kamuoyuna duyurmuştur. Bu çizginin herhangi bir suç ya da terör örgütü ile ilişkilendirilmesi bir kasıtlı çarpıtmadan öteye gidemez" ifadelerine yer verilmişti.
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar