Cumhuriyet düşmanları İzmir depremini yine zinaya bağladılar

Cumhuriyet düşmanları İzmir depremini yine zinaya bağladılar
Muhammed Burhan Karakurt isimli bir kişi çektiği TikTok videosunda İzmir'de yaşanan depremi zinaya ve zulme bağladı. Karakurt ayrıca, "Cumhuriyet'i kutladınız ya, bugün de bu depremin olması, Cumhuriyet'in göbek noktası İzmir'de olması sizce şans mıydı?" dedi.

İzmir depremi Cumhuriyet düşmanlarını yine harekete geçirdi. TikTok'ta yayın yapan Muhammed Burhan Karakurt isimli bir kişi çektiği videoda şu ifadeleri kurtardı.
"Ömer halkı topladı ve hutbeye çıkarak halka seslendi. Deprem iki sebepten olur; birincisi zinanın yaygınlaşmasından, ikincisi zulmün artmasından. Ey İzmir, Ey Türkiye, Ey Müslüman Türk milleti! Sizlere sesleniyorum. Dün hilafetin kaldırılışını Cumhuriyet'i kutladınız ya, bugün de bu depremin olması, Cumhuriyet'in göbek noktası İzmir'de olması sizce şans mıydı? Hepinize soruyorum. Rabb'im sonumuzu hayır eylesin. Biz böyle olursak bu kazalar, belalar gelmeye devam edecek"

TUTUKLANDI

Paylaşımın ardından polis ekiplerince yakalanan Karakurt gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Karakurt, çıkarıldığı mahkemece, 'sosyal medya ve internet yoluyla, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla tutuklandı.
Video kısa zamanda sosyal medyada da büyük tepki çekti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar