Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'Montrö' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'Montrö' açıklaması
Son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan Kanal İstanbul projesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin açıklamalarının ardından 'Antlaşma tartışmaya mı açıldı?' iddialarına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın düzenlediği basın toplantısında, “Montrö’yü tartışmaya açmayız. Kurallara bağlanmış bir anlaşma var. Kanal İstanbul bu anlaşma kapsamında yapılmış bir projedir” dedi.

Sinan Aygün'ün suç duyurusuna ilişkin açıklamalarda bulunan Kalın, "Bütün gerçeklerin ortaya çıkması kamu yararınadır. Lehte ya da aleyhte bir görüş belirtemem. Bu tür iddialar varsa bunlarla ilgili her zaman İçişleri Bakanlığı harekete geçmelidir. Daha önce AKP'li belediyelerde de benzeri soruşturmalar yürütülmüştür. Kanunlar neyi gerektiriyorsa İçişleri Bakanlığı gerekeni yapar. Sonra mahkeme süreci başlayabilir. Bizim açımızdan önemli olan bu iddiaların en kısa sürede aydınlatılması" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'IN 'MONTRÖ' AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulunarak Montrö'yü hedef almıştı.

Erdoğan, "Siz ‘Independenta’ olayını unutuyor musunuz? Zaman zaman yalılara bindiren kuru yük gemileri, tankerler bunları görmüyor musunuz? Her şeyden önce Montrö Antlaşması Türkiye’ye ne kazandırmıştır, ne kaybettirmiştir bunu hiç düşündünüz mü? Ya bunlara sorsan zaten Marmaray’da olmazdı, Osmangazi’de olmazdı, Avrasya’da olmazdı yaptık mı? yaptık." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar