Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Paşinyan'ın sözlerine yanıt: "Savaşı kimin istediği beli"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Paşinyan'ın sözlerine yanıt: "Savaşı kimin istediği beli"
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Azerbaycan ile aralarındaki Dağlık Karabağ sorununa uzun süre diplomatik yollardan bir çözüm bulunamayacağını söylemesinin ardından “Ermenistan’ın niyetini ortaya koymaktadır. Kimin savaş istediği bellidir” ifadeelrini kullandı.

İbrahim Kalın'dan Paşinyan'ın sözlerine yanıt

Paşinyan, tüm Ermenileri cephede savaşmak için gönüllü olmaya çağırarak, "Uzun süre diplomatik bir çözüm olmayacağının farkına varmalıyız" dedi.  Paşinyan'ın sözlerinin ardından açıklama yapan

Kalın, sosyal medya hesabı Twitter'dan şunları yazdı:

 “Paşinyan'ın 'Karabağ'da diplomatik çözüm yok' açıklaması, Ermenistan'ın niyetini ortaya koymaktadır. Kimin savaş istediği bellidir. Bu, Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın haklılığını teyit etmiştir: Güney Kafkasya'ya barış ve istikrar ancak Karabağ işgalden kurtulunca gelecektir."

kalinibrahim.jpg

NE OLMUŞTU?

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile aralarındaki Dağlık Karabağ sorununa uzun süre diplomatik yollardan bir çözüm bulunamayacağını söyledi. Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada halka seslenen Paşinyan, tüm Ermenileri cephede savaşmak için gönüllü olmaya çağırarak, "Uzun süre diplomatik bir çözüm olmayacağının farkına varmalıyız" dedi. 

Paşinyan, Azerbaycan'ın, Dağlık Karabağ'ın statüsü konusunda anlaşmaya yanaşmadığını savundu ve müzakerelerin anlamsız olduğunu belirtti. Paşinyan, "Yaşananlar bize Ermeni tarafının kabul ettiği her şeyin Azerbaycan tarafından kabul edilmediğini gösterdi. Biz neyi kabul ediyorsak, Azerbaycan onu reddediyor. Bu genel olarak diplomatik bir çözüm bulmaya çalışmanın en azından bu aşamada anlamsız olduğunu gösteriyor" diye konuştu. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar