Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay: Rum kesimi imkansızı diretiyor

Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay: Rum kesimi imkansızı diretiyor
Birleşmiş Milletler(BM) öncülüğünde Cenevre'de, Kıbrıslı taraflar ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin de katılımıyla 5+1 formatındaki gayriresmi Kıbrıs konulu konferans 'sonuç alınamadan' bitti.

"Rum kesimi imkansızı diretiyor"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıs görüşmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Cenevre'de, Rum kesimi çözümsüzlükten yana tutumundan ve imkansızı diretmekten vazgeçmiş değil" ifadesini kullandı. 

Oktay, "İki devletli çözümü her alanda savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cenevre'de düzenlenen Kıbrıs görüşmeleriyle ilgili olarak kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulundu.

"Cenevre'de, Rum kesimi çözümsüzlükten yana tutumundan ve imkansızı diretmekten vazgeçmiş değil" diyen Oktay, şöyle devam etti:

"Tüketilmiş çabalara ve tek taraflı yaklaşımlara karşı; tüm bölge için barış ve istikrar anlamına gelecek egemen eşitliğe dayalı iki devletli çözümü her alanda savunmaya devam edeceğiz. KKTC'nin bağımsızlığı ve egemenliği konusunda taviz vermeyecek, haklı mücadelesinde KKTC devleti ve Kıbrıs Türk halkı ile omuz omuza olmayı sürdüreceğiz."

oktay-twitter.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar