Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay selin vurduğu Bozkurt'ta açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay selin vurduğu Bozkurt'ta açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay selin vurduğu Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Dere kendisinden alınanı geri alıyor"

Selin vurduğu Bozkurt'ta son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay şunları kaydetti:

"ELEKTRİK VE SU SIKINTIMIZ YOK"

"Elektrik ve su sıkıntımız yok. Arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Su, beslenme ve barınmada sıkıntının olmadığını görüyoruz. Ulaşımla ilgili ana yollarımızın tamamı açılmış durumda.

Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece, dayanışmamız sımsıkı, devlet ve millet dayanışmamızı sımsıkı tuttuğumuz sürece acıdan siyaset yapmaya veya vatandaşlarımız burada can derdindeyken 'nasıl siyaset yapabilirim?' derdini bir kenara atınca birlik beraberliğimizi gösteriyoruz. Bozkurt'ta da gösterdik ve göstereceğiz inşallah. Yeniden afete dayanıklı ve risklerin daha az olduğu bir bölgede fiilen çalışmalarımız başlayacak. Bölge tespit edildi. 

"DERE KENDİSİNDEN ALINANI GERİ ALIYOR"

Cumhurbaşkanımız da bölgenin evladı, liderimiz ama her defasında da şunu ifade ediyor. Dere yataklarına ev yapmayın. Yapılaşma olmasın. Konutları buraya yapmayın. İklim değişikliği var. Bütün Dünya gibi biz de hissediyoruz. Son 50-  60 yılda yaşadığımız afetleri daha çok yaşama ihtimalimiz var. Bu yüzden vatandaşlarımızdan ve yerel yönetimlerden rica ediyorum, heyelan ve sel bölgelerinde yapılaşma yapmayalım. Dere kendisinden alınanı geri alıyor.  

Afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı diliyorum."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar