Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmanın İsmet İnönü'ye ait olduğunu söylemişti! TBMM'den Erdoğan'ı yalanlayan yanıt!

Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmanın İsmet İnönü'ye ait olduğunu söylemişti! TBMM'den Erdoğan'ı yalanlayan yanıt!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsmet İnönü'ye ait olduğunu iddia ettiği sözler için TBMM Başkanı, "Belirtilen ifadeler tutanaklarda tespit edilememiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmet İnönü'ye ait olduğunu iddia ettiği sözler için  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hem TBMM Başkanı, hem de Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

"TESPİT EDİLEMEMİŞTİR"

TBMM Başkanı adına önergeyi yanıtlayan TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, “TBMM Genel Kurul tutanakları incelenmiş olup soru önergesinde belirtilen ifadeler tutanaklarda tespit edilememiştir” dedi. 

Cumhuriyet gazetesinden Erdem Sevgi'nin haberine göre Özel, “Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan AK Parti Genel Başkanı, son anketlere yansıyan ciddi oy kayıpları, kamuoyundan kendisine ve partisine yönelen eleştiriler nedeniyle birkaç aydır sıklıkla yalana başvurmak zorunda kalıyor. Erdoğan’ın yakın dönemindeki yalan beyanlarının ilki 27 Mayıs günü yaptığı bir konuşmada İsmet İnönü’nün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığını iddia ettiği, aslında hiç var olmamış bir konuşmasını alıntılamak olmuştu. O gün Tayyip Erdoğan’ın doğru söylemediğini, İnönü’nün demokrasiye vurgu yapan, darbe olasılığına karşı duran yığınla sözü varken, hiç söylenmemiş sözleriyle 27 Mayıs darbesine zemin hazırladığı iddialarının gerçeklikle bağdaşmadığını deşifre etmiş, konuya ilişkin bir de soru önergesi vermiştik. TBMM Başkanlığı’nca soru önergesine verilen yanıtla Erdoğan’ın, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün hiç var olmayan sözlerini ona atıf yaparak kullandığı aleniyet kazandı” diye konuştu.

Erdoğan’ın yurtdışında aşıların ücretli olduğu başta olmak üzere doğru olmayan çokça ifade kullandığını anımsatan Özel, “Artık, Erdoğan’ın ağzından çıkan her söz teyide muhtaç sözlerdir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN İNÖNÜ’YE İLİŞKİN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs tarihinde AK Parti'nin 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "CHP'nin 'Milli şef' diyerek yere göğe sığdıramadığı İsmet İnönü'nün 27 Mayıs darbesinin hemen öncesinde TBMM'de yaptığı bir konuşmayı paylaşmak istiyorum" ifadesini kullanarak, İnönü'nün şu ifadeleri kullandığını iddia etti:

"Buraya gelirken dışarıda Meclis binasını kuşatmış bir tabur asker gördüm. Başlarında genç bir binbaşı vardı. Sizler, benden korkuyorsunuz ama dışarıya getirdiğiniz askerleri kumanda eden binbaşıdan da korkuyorsunuz. Korktuğunuzu, ona güvenmediğinizi ispat etmek için size şöyle bir teklifim var. Çağırın binbaşıyı, beni alıp götürmesini söyleyin. Bakalım emrinize itaat edecek mi? Size bunun aksi bir teklifim de var. Binbaşıyı ben çağırayım ve Meclis'i feshettireyim. Bunu ister misiniz? İhtilal olacak ve siz bundan kurtulamayacaksınız."

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar