Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki açılış töreninde açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki açılış töreninde açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İyidere-İkizdere Yolu ve Tünelleri Açılış Töreni'nde konuştu.

"Ne kadar sol, komünist varsa..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İyidere-İkizdere Yolu ve Tünelleri Açılış Töreni'nde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Kış aylarında zorlukların yaşandığı bu bölge güvenli, konforlu, hesaplı bir sürüşle geçilebilecektir. Yaklaşık 31 kilometresini bugün hizmete alıyoruz, kalanı da kısa sürede trafiğe açılacaktır.

İyidere Lojistik Limanı ile de çok sayıda firma bölgede üretim ve lojistik faaliyetine başlayacaktır. Yarın da tünelimizin açılışı ile kuzeyi ile güneyini birleştireceğiz. Yarın açılışını yapacağımız bu eserin de şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. 

"HASARLARI KISA SÜREDE ORTADAN KALDIRDIK"

Ülkemizin altyapı projeleri bakımından en zor bölgesi olan Karadeniz'i adım adım hak ettiği eserlere, hizmetlere kavuşturuyoruz. Afetlere karşı da etkin bir mücadele yürütüyoruz. Bütün yaşanan sel felaketlerinin yol açtığı hasarları kısa sürede ortadan kaldırdık. Büyük yıkımların yaşandığı ilçelerimizi yeni baştan inşa ederek insanımıza sahipsiz olmadığını gösteriyoruz. Kastamonu ve Sinop'ta da inşallah bir yıla kadar tüm bu çalışmaları tamamlamış olacağız. Avrupa'da sel felaketlerinden aylar geçmesine rağmen hala hiçbir altyapının çalışmadığını sizler de televizyonlardan duyuyorsunuz. 

"BİZİM ÖNÜMÜZÜ KESEMEYECEKSİNİZ"

Birileri biz bu adımları atarken acaba nasıl bunların önünü keseriz diye buralara geliyor. Bunlarda ar, haya yok. Bir dikili taşınız olsun be. Var mı bunların bir dikili taşı? Yok. İkizdere'de lojistik tesislerini yapıyoruz, bunlar Ankara'dan geliyorlar, durdurmak için gayret sarfediyorlar. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ne kadar sol varsa, komünist varsa alıp buraya geliyorlar. Siz bizim önümüzü kesemeyeceksiniz. Biz bu tesisleri, yolları yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez.

Bu malum Millet İttifakı diye zillet ittifakı var ya, ben inanıyorum ki bunlara en büyük dersi Rize, hemşehrilerim verecektir. 

"MÜJDE İLE GÜNE BAŞLADIK"

Dün ihracatımızın tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştığının müjdesi ile güne başladık. Ağustos ihracatımız yaklaşık 19 milyar doları, ilk sekiz ay ihracatı 140,2 milyar doları, 12 aylık da 207,5 milyar doları bularak büyüme rakamlarını teyit etti.

Enflasyon sadece bizim değil tüm dünyanın sorunudur. Avro bölgesi son 10 yılın en yüksek enflasyonu ile başetmeye çalışıyor. Türkiye, salgın ortasında ortaya çıkan fırsatları değerlendirerek bu tür sıkıntıları ayağının altına almış ve bunları geride bırakarak çok daha iyi başarılara yükselme potansiyeli olan bir konuma gelmiştir. Turizmde kayıpları telafi edecek, ötesine geçecek noktalara geldik.  

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar