Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında 'drone' krizi ülkedeki tansiyonu artırdı

Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında 'drone' krizi ülkedeki tansiyonu artırdı
Bulgaristan'da Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile Başbakanı Boyko Borisov arasındaki 'drone' krizi ülkedeki tansiyonu artırdı.

Başbakan Borisov, özel hayatına dair bazı fotoğraf ve ses kayıtlarının medyada yer alması üzerine düzenlediği basın toplantısında, Radev'in kendisini drone ile görüntülediğini savundu.

bulgar1.jpg

Cumhurbaşkanı Radev'in artık her türlü sınırı aştığını ifade eden Borisov, "Açık olarak şunu söylemek isterim: Radev drone uçurtup beni görüntülüyor. Ben korumalarıma droneyi düşüreceğimi söyleyince onlar bunu Radev'e iletiyor ve Radev de droneyi geri çekiyor" ifadelerini kullandı.

bulgar2.jpg

Bu arada, daha önce gerçekten drone sahibi olduğu açıklayan Radev, komşu devlet konutlarında kaldığı Başbakan Borisov'u asla takip etmediğini belirtirken, Borisov'un açıklamalarını ise "paranoya" olarak nitelendirdi.

bulgar3.jpg

Eski Komünist Partinin devamı olan ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisinin (BSP) adayı olarak cumhurbaşkanlığına seçilen Radev, muhalif gördüğü AB yanlısı Borisov'u sürekli olarak eleştirirken, bir süre önce de hükümetle tüm temaslarını kestiğini ve yalnızca yazışmalar yapacağını açıklamıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar