Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı Karar gazetesi yazarı Akif Beki, aldığı bilgiyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı Karar gazetesi yazarı Akif Beki, aldığı bilgiyi açıkladı
Akif Beki, Zeytinburnu sahilinde, asker kıyafetiyle görülen kaçak göçmenlerin sırrını açıklarken, "Kaynağıma güvendiğim halde ihtiyatla yaklaşmıştım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı Karar gazetesi yazarı Akif Beki, "İstanbul'daki Afgan askerlerinin sırrı" diyerek giriş yaptı ve şunları yazdı: Aşağıdaki not bana ulaştığında, İstanbul'da asker kamuflajlı Afgan göçmenlerin varlığı henüz resmen doğrulanmamıştı. Zeytinburnu sahilinde, asker kıyafetiyle görülen kaçak göçmenler yakalanmadan önceydi.

Ki ancak 3 Ağustos'ta, 9'unun yakalandığı açıklandı. Kalabalık halinde görüntülendikten bir hafta sonra. ABD Dışişleri'nin ateşlediği tartışmadan sonraya denk gelmesi tesadüf mü? Askeri kıyafetle İstanbul'da ne aradıkları, nasıl geldikleri, yakalanmaları için ne beklendiği hala bilinmiyor.

TELEFON GÖRÜŞMESİ

Okuyacağınız not, bu sorulara cevap teşkil edebilir. Operasyonla ilgili detaylar da veriliyor. Kaynağıma güvendiğim halde, başta ihtiyatla yaklaşmıştım. Yanıltılıyor olabilirdi. Fakat son gelişmeler, içerdiği iddialara ciddiyet kazandırdı. Olduğu gibi aktarıyorum, burada dursun: "Az önce Kabil'de görev yapan uluslararası bir sağlık örgütünün yöneticisi ile yaptığım telefon görüşmesinden kısa bir özet...

ÜLKEDEN ÇIKARTILIYORLAR

Bir: Türkiye'ye giriş yapan gruplar, son 10 senedir ABD askerleri ile birlikte görev yapan Afganistan Hükümet birliklerinin askerleri.

İki: ABD çekilince hakimiyetin tümüyle Taliban'a geçeceği bilindiği için ABD kontrolünde ülkeden çıkartılıyorlar.

Üç: İran sınırına kadar hükümet birliklerine ait araçlarla getiriliyorlar. İran'ı yine ABD unsurlarının organize ettiği otobüs ve kamyonlarla geçip, Türkiye sınırına kontrollü olarak taşınıyorlar.

Dört: Türkiye sınırında da yine otobüs ve kamyonlarla alınıp, kontrol altında çeşitli şehirlerdeki kamp, kışla, kontrol merkezi gibi yerlere götürülüyorlar.

Beş: Bu durum bir mülteci göçü değil ve buradaki Birleşmiş Milletler komiserliği, Dünya Sağlık Örgütü vs gibi kurumlar tarafından izlenmiyor.

Afganistan'dan haber bunlar, gerisini açıklamak artık bizim yetkililerimize düşer."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar