Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canını sıkacak anket sonucu ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canını sıkacak anket sonucu ortaya çıktı
MetroPOLL Araştırma Şirketi, Aralık ayına dair “Türkiye’nin Nabzı” araştırmasının sonuçlarını paylaşmaya başladı. Sonuçlara göre, başkanlık sisteminden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeyi isteyenlerin oranının yüzde 57.7 olarak belirtildi.

Araştırma şirketi MetroPOLL'un sahibi Özer Sencar, araştırmanın sonucuyla ilgili, "Halkın %58'si Türkiye'nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yapması gerektiğini düşünmektedir. %35'lik kesim ise başkanlık sisteminde kalması gerektiği kanısındadır" ifadelerini kullandı.

DESTEK EN DÜŞÜK SEVİYEYE İNDİ

Şirket, sonuçlarla ilgili "Aralık 2020’de başkanlık sistemine olan destek en düşük seviyesine indi" değerlendirmesinde bulundu.

Araştırma şirketi başkanlık sisteminden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeyi isteyenlerin oranının yüzde 57.7 olduğunu söyledi.

MetroPOLL araştırma şirketinin sahibi Özer Sancar, son yaptıkları araştırmanın başkanlık sistemiyle ilgili olan bölümünü sosyal medya hesabından açıkladı.

Araştırmada, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesini isteyenlerin oranının yüzde 57 olduğuna dikkat çeken Özer Sencar, "Başkanlık sistemine olan desteğin düşüşü önümüzdeki süreçte politikacılara yol gösterici olabilir" dedi.

sencar.png

ÇOĞUNLUK GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMDEN YANA

Sonuçlara göre Nisan 2019'da yapılan araştırmada yüzde 2.2 olan kararsızların oranı Aralık 2020'de yüzde 7.8'e yükseldi. MHP tabanının yüzde 45.9'u da parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini düşünüyor. CHP, SAADET ve İYİ Parti'de bu oran yüzde 90'ın üzerinde.

ankte.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar