Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan açıklaması
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsveç ve Finlandiya''nın NATO üyeliği süreci hakkında açıklama yapan Erdoğan Madrid''de gerçekleştirilen üçlü mutabakat hakkında konuştu.

Erdoğan''ın açıklamasının satır başları şöyle:

Liderler olarak yaptığımız görüşmeden sonra arkadaşlarımız bir görüşme yaptı. Bizler bu sözleşmenin içine girmesi gereken teröre ve teröristlere yönelik şartlarımızı koyduk. Bunlar kabul edildi. AB bu işi hep PKK ile geçiştirdi. Artık bu PKK ile kabul edilebilecek bir terör mücadelesi değildir.

Buraya PYD/YPG ve FETÖ terör örgütlerini de yerleştirdik. Biraz yan çizmeye kalktılar ama bu bizim kırmızı çizgimiz dedik. Bunun NATO sözleşmesinin mutabakat zaptına özellikle PKK''nın dışında YPG ve FETÖ terör örgütü yerleşmiş olması bizim nasıl başarıyla çıktığımızın ifadesidir. NATO Zirvesi''nde de terörle mücadelemizi de Türkiye''deki bu gösterileri de, Avrupa''daki terör gösterilerini de yayınladık.

YUNANİSTAN İLE YAŞANAN GERİLİM

Bizim Yunanistan ile savaşa girelim, savaşalım derdimiz yok. Ancak Yunanistan verdiği sözlerde durmuyor. Sıkıntı burada. 147 kere hava ihlali yaptılar. Komşuysak, dostsak, barış içerisinde yaşamak istiyorsak bizim hava sahamızı niye ihlal ediyorsun? Böyle bir ihlal yaparsanız benim Hava Kuvvetlerim de size gerekli görselliği verecektir. Miçotakis sadece hakkı teslim etmiştir diyeyim. Birçok lider, barıştırmaya çalıştı, şu anda böyle bir şey düşünmüyoruz.

TÜRKİYE''NİN DOĞAL AFETLERLE MÜCADELESİ

Batı Karadeniz''deki 7 kentteki sıkıntıların üstesinden geldik. Yangın afetinde ise 4 buçuk günde hamdolsun söndürdüler. 5 bin 500 hektarlık alanı kaybettik. Biz bu alanı yeşillendireceğiz. İnşallah eskiye dönecektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar