Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sözcü gazetesine boykot çağrısı: Kimse lüzumsuz yere buna para verip almasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sözcü gazetesine boykot çağrısı: Kimse lüzumsuz yere buna para verip almasın
Bugün Sözcü gazetesinde yer alan bir haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu. Erdoğan, "Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın" dedi.

Sözcü gazetesi bugün, "Umarız 2021 yılı, uğurladığımız 2020 gibi uğursuz geçmez" sözleriyle beraber "2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı" başlığını manşetine taşıdı.

İşte o manşet:

sozcu-2021-01-01-xrqc.jpg

Manşette sırasıyla; Ocak ayında "deprem", Şubat ayında "çığ felaketi", Mart ayında "korona geldi", Nisan ayında "virüslü hayat", mayıs ayında "balkonda 10 Mayıs", Haziranda "yeni normal" temmuzda "Ayasofya açıldı", ağustos ayında "sel vurdu", eylül ayında "iş yok, güç yok", ekim ayında "çifte deprem", kasımda "aşı belirsizliği", aralık ayında ise "kadın cinayetleri" yer aldı. 

Bugün sabah saatlerinde ise Yeni Şafak gazetesinin sosyal medya hesaplarından Sözcü gazetesi hedef gösterildi. 

Paylaşımlarda, "bu kimin Sözcü'sü" ifadesinin yanı sıra, "Yunan hazmetti, Sözcü hazmedemedi" denildi.

İşte o paylaşımlar:

sozcu1.jpgsozcu3.jpg

ERDOĞAN'DAN BOYKOT ÇAĞRISI

İddialar, Milat gazetesi muhabiri Özlem Doğan tarafından Ayasofya Camii'nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a soruldu.

Erdoğan “Çok teşekkür ediyorum. Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın. Ayasofya 2020 yılının adeta taçlı yıldızıdır” cevabını verdi.

SÖZCÜ HABERLEŞTİRDİ

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, Sözcü gazetesi, "Yandaş medyanın Ayasofya yalanı Erdoğan'a soruldu: Sözcü gazetesini okumuyorum, kimse de para verip almasın" sözlerini web sitesinde manşetine taşıdı. 

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"SÖZCÜ Gazetesi’nin bugün birinci sayfasında 2020’de yaşananları konu alan bir haber yer aldı.

“2020 torbasından felaket ve gözyaşı çıktı” manşetiyle anonslanan haberin içinde EBA’dan Mayıs Bayramı’na, ‘yeni normal’ hayattan Ayasofya’nın açılışına kadar bir çok yeni gelişme de yer buldu.

Ancak bazı yandaş medya kuruluşları ve sosyal medya trolleri, SÖZCÜ’nün haberini manipüle ederek “SÖZCÜ Ayasofya’nın açılışını felaket olarak gösterdi” yalanını dolaşıma soktu.

Bir iftira ve karalama kampanyasına dönüşen bu durum, Milat gazetesi muhabiri Özlem Doğan tarafından Ayasofya Camii'nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a soruldu.
Erdoğan “Çok teşekkür ediyorum. Ben SÖZCÜ gazetesini okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın. Ayasofya 2020 yılının adeta taçlı yıldızıdır” cevabını verdi."
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar