Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan istifa eden Berat Albayrak hakkında ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan istifa eden Berat Albayrak hakkında ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, istifa eden Berat Albayrak hakkında ilk açıklamada bulunarak, "Berat Albayrak'a şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu. Erdoğan, istifa eden Berat Albayrak hakkında ilk açıklamada bulundu.

Erdoğan'nın konuşması şöyle:

İşgal altındaki toprakların ve Karabağ’ın tamamının kurtuluşu nedeniyle başta kardeşim İlham Aliyev olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi tebrik ediyorum.

Yapılan anlaşmaya göre şu ana kadar henüz ele geçirilememiş olan Azerbaycan toprakları ile Karabağ’ın geri kalanı Azerbaycan’a bağlanacaktır. Ermenistan, Kelbeçer'i 15 Kasm’a Ağdan ve Kazak bölgelerini 20 Kasım’a, Laçin'i ise 1 Aralık’a kadar Azerbaycan’a bırakacaktır.

Ermenistan ile Han kenti arasında bir ulaşım koridoru açılacaktır.

İşgal nedeniyle topraklarından edilen Azerbaycan halkı, Birleşmiş Milletler’in gözetiminde evlerine dönecekler. Türkiye, anlaşmanın uygulanmasını gözetlemek ve denetlemek için kurulacak barış gücünde Rusya ile birlikte yer alacaktır.

BERAT ALBAYRAK'IN İSTİFASI

Kendisi, sağlık sorunları sebebiyle vazifesinden affını istedi. Biz de bu talebi kabul ederek,Hazine ve Maliye Bakanı olarak yerine Lütfi Elvan arkadaşımızı atamış olduk. Yeni Hazine ve Maliye Bakanımıza görevinde başarılar diliyorum. Rabbim mahcup etmesin. Berat Albayrak'a şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. 

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ

Bugünlerde bir kez daha tedavüle sokulan kabine değişikliği yönündeki spekülasyonlarla ilgili, içi boş, masa başında uydurulan haberler. Bizim medyanın işi gücü yok. Ne yapalım da biz şu anda hükümeti rahatsız edelim, ne yapalım da ülkenin kulağına kar suyu kaçıralım. Tayyip Erdoğan masa başı yazılanlarla amel etmez. Siz 18 yıl içinde böyle bir adım gördünüz mü? Attıramazsınız bize. Biz buralara bu kalemlerle, bu makalelerle gelmedik.

Biz bu kalemşörlerle savaşa savaşa geldik. Biliyoruz ki sizler bu milletin menfaatine hayırlı bir rüya görmezsiniz. Yeni yönetim sisteminde değişim gerekiyorsa, buna milletin yetki verdiği Cumhurbaşkanı belirler. Biz harekete geçmek için sadece millete bakarız, millet ne diyor ona bakarız. Milletimizden işareti aldığımızda da gereğini yerine getiririz. Bunun dışındakiler lafü güzaftır, millete de ihanettir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar