Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Işıklar yanıyor' mesajına yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Işıklar yanıyor' mesajına yanıt
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantı sonrası gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Erdoğan, AYM Üyesinin 'Işıklar yanıyor' mesajına da değindi.

Erdoğan'dan 'Işıklar yanıyor' mesajına yanıt

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bu salondaki en son grup toplantımızı 11 Mart tarihinde yapmıştık. Salgın döneminde milletvekillerimizle çeşitli telekonferans yöntemiyle ya da kısıtlı yüz yüze görüşmelerle istişareler yaptık. Bugün yaklaşık 7 ay sonra bir kez daha grup toplantısı vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan mutluyum.

Meclisimiz 27. Yasama yılının en verimli dönemini geçen sene yaşadı. Toplam 67 düzenleme Meclis’te görüşülüp kabul edildi. Bu tarihi düzenlemeler için yeri geldi sabaha kadar mesailer yaptık. Yeni dönemde bizi yine önemli işler bekliyor.

Meclisimizin yapacağı çalışmalarda hepinizden yüksek katkı bekliyorum. Milletimiz yasama görevinin yanı sıra milletimizle en güçlü bağı kurmayı sürdürüyor. TBMM’de teröre bulaşmaması şartıyla her görüşe yer vardı. Ak Parti, bu zenginliğin korunması için çalışmıştır. Ülkemizin karşılaştığı zorluklar ve meydan okumalar karşısında tek ses, tek yürek olarak bulduk. Bugüne kadar da birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizi muhafaza ederek engelleri birer birer aşmayı başardık."

 "Milletimizin beklentilerine ve ihtiyaçlarına cevap verecek düzenlemeleri birer birer hayata geçirmeye hazırız. Umarım Cumhur İttifakı olarak güçlü dayanışma ve zaman zaman daha geniş uzlaşma ile düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Meclisimizin tatilde olduğu Ağustos ve Eylül aylarında cumhurbaşkanlığı ve hükümet olarak çalışmalarımızı sürdürdük."

Doğu Akdeniz’de Kıbrıs Türklerinin ve ülkemizin çıkarlarına hizmet etmeyen hiçbir programa izin vermeyeceğimizi belirttik. Oruç Reis sismik araştırma gemimiz, bakım çalışmalarının ardından Akdeniz’deki görevine döndü. Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’ne cevapları sahada vermeye devam edeceğiz.

"YENİ DOĞALGAZ REZERVLERİ AÇIKLAYACAĞIZ"

Fatih sondaj gemimizin keşfettiği 300 milyar metreküplük doğalgaz milletimizi sevince boğdu. Cumartesi günü Fatih Sondaj gemimize giderek yeni rezervleri açıklayacağız." 

"Otomobil üretiminden kurulan şirket sayısına kapasite kullanım oranına kadar umut veren rakamlar geliyor. Bu gelişmeler beraberinde istihdam toparlanmayı da getiriyor. Özellikle en büyük ticaret ortağımız olan AB içinde ticarette toparlanma görüyoruz. Umuyoruz bu grafiği daha da iyileştireceğiz. Tabii ki hem salgından hem de başka sebeplerden sıkıntıların yaşandığını da biliyoruz. Milletimizin derdi bizim derdimizdir. Milletimizin geleceği ve güvenliği ile ilgili endişesi varsa bunu gidermek bizin boynumuzun borcudur.

Sanayi ve ticaret alanında önümüzde açılan yeni pencereler hizmet sektörünü de canlandıracaktır."

"Türkiye’nin girdiği başarıyla çıktığı her mücadele ülkemize umutla bakmamızı sağlıyor. Muhalefet yapmak adına bulduğu her çatlağı kaşıyan, bizim karşımızda olmak adına herkesle olanlardan böyle bir feraset beklemiyorum. Teröristlerin yanında zalim rejimlerin arkasında hasımlarımızın dizi dibinde olaya siyaset yapmak diyemeyiz. Milletimiz buna mutlaka bir isim vermiştir. Bunlara gerektiğinde kabinedeki arkadaşlarımız gerektiğinde parti yöneticilerimiz zaten gerekli mesajı veriyor. Biz de gerektiğinde devreye giriyoruz. Ülkemiz siyasetinin geleceğinde karşımızdakilerin ne yaptığı ve ne dediğinden ziyade bizim duruşumuz etkilidir. Ak Parti’nin kaderi ile ülkemizin kaderi birleşmiştir."

"Ak Parti’nin gücü milletimizden aldığı destekten gelir. Milletimizin gücünü ancak biz kendi aramızda birlik beraberlikle hareket edersek alırız. Yani akraba, şu bu değil geniş kapsamlı teşkilatla bu sonuca ulaşabiliriz."

"Türkiye’nin Çözmesi gereken sorunlarından biri de artık meslek kuruluşlarının sürdürülemez yapısıdır. TÜRK Tabipler Birliği başta olmak üzere, düşünebiliyor musunuz terör örgütünden birini başına getiriyorlar. Bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir. Bunun adı terör örgütlerinin sivil toplum kuruluşlarına adeta el koyması meselesidir. Bu hükümetin en başarılı olduğu alanlardan biri sağlık. Bütün fiziki altyapısıyla tarihinde görmediği yatırımları bu ülkeye yapan bu hükümete çirkin bir şekilde yaklaşmak doğru değildir. Bunlar buralardaki görevlerini yerine getirmiyor, ama saygısızlık ve hakaret ediyorlar. Bunlara nasıl hastalarımızı emanet edeceğiz. O yüzden TTB başta olmak üzere diğer meslek kuruluşlarındaki durum artık kabul edilemez durumdadır."

"Anayasa’da meslek kuruluşlarının kurulma amacı dışında faaliyet gösteremeyeceği açıkça ifade edilmektedir. TTB gibi kimi meslek kuruluşları açıkla anayasaya aykırı faaliyet içindedir. Bu meslek örgütleri meslek gruplarının tamamını temsil edemez haldedir. Bu yüzden çoklu baro gibi bir düzenlemeyi inşallah başarılı bir şekilde sürdürebileceğimize inanıyorum."

"Uzun yıllardır küçük ama örgütlü klikler tarafından yönetilen bu meslek grupları kuruluş amaçlarından da sapmışlardır. Bu gruplar ideolojik sapmaların kalesi haleni gelmiştir. Ormanları yakmaktan çocuk kaçırmaya kadar her türlü kötü işi yapan terör örgütünü yüceltmek bir meslek kuruluşunun görevi olamaz. Vatan topraklarını kurtarma mücadelesi olan Azerbaycan devletini hedef almak bir meslek kuruluşunun görevi olamaz." 

"ADETA SİYASETE SOYUNMUŞ"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımı ile ilgili "Talihsiz açıklama, keşke yapmamış olsaydı. Bir üyeye böyle bir şey düşmezdi. Anayasa Mahkemesi üyesi adeta siyasete soyunmuş." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar