Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde çıkan orman yangınları, artan vaka sayıları ve terörle mücadele konusunda Afganistan, Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz'deki son gelişmelere dair soruları canlı yayında yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan A Haber ve ATV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

RİZE'DEKİ SEL FELAKETİ

Öncelikle son günlerde yaşadığımız bu orman yangınlarında ve sellerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Selin ardından hemen Rize'ye gittik. Vatandaşlarla bir araya geldik. Günü birlikte olsa Rize'den Arhavi'ye geçtik. Oradaki vatandaşlarımızla bir adeta miting türü buluşmamız oldu. Gerek esnaf gerek oradaki selin oradaki istila ettiği evlerin durumu üzücüydü. Valilerimize zarar tespitlerinin yapılması yönünde talimat verdik. Hem ayni hem nakdi yönde hızlı hareket etmek için. Valilerimizden gerek Artvin gerek Rize'de hızlı hareket etmelerini istedik..

Ödemelerin hemen başlanması talimatını verdik. Anında konut yapım işine de başlayalım istedik. 1 yıl içerisinde de TOKİ olarak bu konutları bitirip, Arhavi'de buradaki konutların sahiplerine konutlarını teslim edeceğiz

EGE VE AKDENİZ'DEKİ ORMAN YANGINLARI

Yangınlarda 8.gün ve şiddetiyle devam ediyor. Yangınlardan dolayı otellerde kalanlar tahliye edildi. Deniz ve karadan boşaltma işlemleri yapıldı. Orman yangınlarında bu yıl artış yaşandı. Türkiye'de 8 gün içinde 187 yangın çıktı. Bu yangınlardan şu anda 15 yangın devam ediyor ve bunların bir kısmı kontrol altında. İklim koşullarının getirdiği bir durum söz konusu...

Orman yangınlarıyla mücadele şu anda 16 uçak var, bugün gelenlerle bu 20'ye çıktı. Bunun yanında 51 helikopter var. Hep bunlar devrede, çalışıyor.

Yangınla mücadeleyi sürdürüyoruz, kaçamak yapmak yok ve üzerine üzerine gidiyoruz. Bakanlarıma dönmeyin, bölgede çalışın talimatı verdim

TERMİK SANTRALİ YAKININDAKİ YANGIN

Örneğin şu anda ülkemizin önemli iş adamlarının sahip olduğu Termik Santral yanma tehdidiyle karşı karşıya. Helikopterler ve uçaklar söndürme çalışması yaptı. Şu anda 3 bakanımız oradalar. Aşırı rüzgar olmasa söndürmek kolay olacak. Söndürürken bir taraftan da rüzgar tehdidiyle karşı karşıyasınız. Ama biz sadece bunlarla mücadele etmiyoruz.

8 ŞEHİDİMİZ VAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi birinci derecede sorumludur. Muğla, İzmir ve Aydın'da belediyelerin birinci sorumluluğudur. Bunlar 'Hayır bizim sorumluluğumuz yok' diyemezler. Açsınlar yerel yönetimlerle ilgili yasayı iyice incelesinler. Şu an napıyorlar? Biz orman yangınlarıyla mücadelemizi sürdürüyoruz. 8 şehidimiz var.

YANGIN TARTIŞMALARI

Yalan terörü estiriliyor, şu an bölgede 20 uçak var. Yerleşim bölgelerindeki yangın vesairelerin sorumluluğu kimin? O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır.

DÜNYADAKİ ORMAN YANGINLARI

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de orman yangınlarında büyük artış yaşandı, burada siyasete yer olmamalı. 

TOPLAM UÇAK SAYISI 20

Muhalefet sizinle beraber ayrı bir mücadelenin içinde. Burada niye uçak ve helikopter yok gibi yalan terörü estiriyorlar. 16 uçak var. Bugün gelenlerle 20'ye çıktı. 56 helikopter var.

Devlet olarak bizim görevimiz nedir? Devlet olarak görevimiz, tarım, orman ve hayvancılık, bütün bu ormanların bakımı, ıslahı; yangınların söndürülmesi birinci sorumluluğumuz. Yerleşim yerlerindeki yangınların sorumluluğu ise büyükşehir belediyelerine aittir.

"YANAN ALANLAR TURİZME AÇILACAK" İDDİASI

(Muhalefete) Biraz dürüst ol, samimi ol. Bir tespitin varsa bunu dürüst yap. Dürüst yap da adam sansınlar, biz de bir şeyler kapalım. Ama böyle bir şey maalesef yok.  Bay Kemal'e vereceğim bir cümlelik cevap var. Benim Kültür ve Turizm Bakanıma vermiş olduğum böyle bir yetki yok.  Ormanlar yansın, buralarda beton yığını binalar inşa edelim, haşa. Dikey mimariye karşı olduğunu söyleyen biriyim. Betona, nasıl olur da sahip çıkarım?

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar