Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek faize karşıyım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek faize karşıyım
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu ile buluşmasında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Yüksek faize karşıyım

Erdoğan, iş insanlarına seslendiği konuşmasında, "Ben bu ülkenin Cumhurbaşkanı isem, bunu anlatmaya devam edeceğim. Çünkü ben yüksek faiz ile ülkemin kalkınacağına inanmıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu üyeleri ile buluşmasında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faizlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buyurun Japonya'ya bakın eksi faiz, İsrail kendi içinde eksi faiz. Amerika keza öyle. Peki bize ne oluyor da 20'lerin üzerine çıkıyoruz. Ben bu ülkenin Cumhurbaşkanı isem, bunu anlatmaya devam edeceğim. Çünkü ben yüksek faiz ile ülkemin kalkınacağına inanmıyorum. Biz ihracatımızı artıracağız ki dışarıdan imkanlar gelsin, cari açığı azaltmış olalım. Buna ihtiyacımız var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde: 

"Amacımız salgın sonrasında Türkiye'nin ekonomide güçlü bir oyuncu olmasını sağlamak. Özellikle serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde attığımız adımlar, yansımaya başladı. İhracatçı sayımız 87 bin 400'ü aşarken, ihracat yapan firma sayımız 18 bin 123 olarak kayıtlara geçti. 

Yurtdışındaki yatırımcıların  Türk varlıklarına taleplerin de artmaya başladığını görüyoruz. Türkiye'ye güvenen yatırımcılar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kazanmaya devam edecektir. Ekonomimizin uzun dönemli ve kaliteli bir büyüme yapısı kazanmasını amaçlıyoruz. 

"YATIRIMCILARI TÜRKİYE'YE DAVET EDEBİLİRİZ" 

Yüksek teknoloji sektörleri öncelikli olmak üzere çekeceğimiz uluslararası yatırımlarla ülkemizi teknoloji üssü yapacağız. Bu anlamda Türk iş insanlarının çabaları önemli. 

Uluslararası gerek yatırımcı gerek şirketleri biz senede 1 veya daha fazla davet edip ülkemizde time tableler yapabiliriz. Onlara ülkemizdeki yatırım imkanlarının neler olduğunu anlatmak suretiyle onları bu yatırımları anlatırız. Bunları geçmişte çok yaptık ve faydasını gördük.

"ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİM" 

Ekonomideki bu seneki temel hedeflerimizden birisi fiyat istikrarını sağlamak olacak. Değerli arkadaşlar, yüksek faize kesinlikle karşıyım. Ve bu konuda sizlerin mesajları önem arz ediyor. Niye önem arz ediyor çünkü siz şu anda yatırımcı konumundasınız. Siz, düşük faizli kredi imkanına sahip olabilirseniz bu yatırımları yapabilirsiniz.  

Buyurun Japonya'ya bakın eksi faiz, İsrail kendi içinde eksi faiz. Amerika keza öyle. Peki bize ne oluyor da 20'lerin üzerine çıkıyoruz. Ben bu ülkenin Cumhurbaşkanı isem, bunu anlatmaya devam edeceğim. Çünkü ben yüksek faiz ile ülkemin kalkınacağına inanmıyorum. Biz ihracatımızı artıracağız ki dışarıdan imkanlar gelsin, cari açığı azaltmış olalım. Buna ihtiyacımız var."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar