Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin piknik menüsündeki Kıbrıs usulü Şeftali kebabı ve pilavuna nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin piknik menüsündeki Kıbrıs usulü Şeftali kebabı ve pilavuna nedir?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Kapalı Maraş'ta önceden planlanan piknikte yiyecekleri yemeklerin listesi belli oldu. Peki menüdeki şeftali kebabı ve pilavuna nedir? İşte tarifi...

Şeftali kebabı ve pilavuna nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP lideri Bahçeli’nin Maraş’ta yiyecekleri menü belli oldu. 
Ana yemek: Et döner, Şeftali kebabı, sigara böreği, bulgur köftesi
Tatlılar: Kıbrıs Türk mutfağına özgü Sini katmeri, Fıstık sarma, baklava, zeytinli- hellimli pilavuna

ŞEFTALİ KEBABI NEDİR? NASIL YAPILIR?

Şeftali Kebabı Tarifi İçin Malzemeler şu şekilde:

Dana veya kuzu gömlek yağı
250 gr yağsız kıyma
1 baş kuru soğan
2 adet yeşil biber
galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su

ŞEFTALİ KEBABININ YAPILIŞI

Kebap, mangalda ya da fırında yapılabiliyor. 
Soğanlar rendelenerek galeta unu ile ovulur. Ardından kıyma, biber, baharatlar ve tuz eklenir. Bu işlemin ardından bir saat dinlendirilir. Yıkanıp süzülen gömlek yağı köfteye göre kesilip sarılır.  Köfteler sarılarak tepsiye ya da mangal teline dizilir. 200 derecede 25 dakikada pişirilir. 

gomlek-yagi.jpg

Gömlek yağı

eftali-kebabi.jpg

Şeftali kebabı

PİLAVUNA NEDİR? NASIL YAPILIR?
1 kg tulum peyniri
Yarım kilo nor peyniri
2 avuç dolusu irmik
1 paket yaş maya
800 gram kadar üzüm
12 yumurta
1 avuç kuru nane
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

HAMURU İÇİN

2 kilo un
1 litre süt
2 bardak yoğurt
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kuru maya
Tuz

ÜZERİ İÇİN

Yağ
Süt
Yoğurt
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

PİLAVUNA YAPILIŞI

Öncelikle vanilya ve kabartma tozu hariç tüm iç malzemelerini karıştırılır. 4 saat boyunca mayalandırılır. 
Hamurları cevizden daha büyük parçalara ayırıp oklava ile iyice açılır.
Hazırlanan mayalanmış iç malzemeler vanilya ve kabartma tozunu ile karıştırılır.
Her bir hamur parçasının içine yarım avuç peynir karışımı koyulup kapatılır.
Üzeri için yoğurt süt ve yağ karışımını hazırlanır. Yumurta sarısı İsteğe bağlı olarak eklenir. Üzerine susam ve / veya çörek otunu serpilir. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

pilavuna-kapatma.jpgpilavuna2.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar