Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kudüs diplomasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kudüs diplomasisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in yaptığı saldırıların sert bir şekilde kınanması ve şiddetin bitirilmesi adına bölge liderleriyle görüşmelerde bulundu.

İsrail'in Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere yaptığı saldırılar hız kesmeden devam ederken bölgede yaşanan şiddet sert bir şekilde kınanıyor.

Türkiye, Kudüs'te yaşananları en sert şekilde kınarken Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı telefon görüşmeleri ile İsrail'in uyguladığı şiddetin bitirilmesi adına diplomasilerde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

"SALDIRILARIN MUHATABI BÜTÜN MÜSLÜMANLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsrail’in Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik insanlık dışı saldırılarının muhatabının esasında bütün Müslümanlar olduğuna işaret ederek, bu saldırıları ve zulmü durdurmak için Türkiye ve Ürdün’ün birlikte çalışmasının önemli olduğunu belirtti.

kpk-erdogan.jpg

ERDOĞAN KUVEYT EMİRİ İLE DE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

Bölgedeki ülkeleri de İsrail şiddetine karşı tepki göstermeye çağıran Erdoğan, diğer bir telefon görüşmesini ise Kuveyt Emiri Es Sabah ile gerçekleştirdi ve İslam aleminin yaşananlara tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar