Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi'nin açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi'nin açılışında konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta yapımı tamamlanan yeni Türkevi binası açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, Türkevi'nin açılışında konuştu

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Burası BM nezdindeki daimi temsilciliğimize ve New York başkonsolosluğumuza ev sahipliği yapacak. BM binasının tam karşısında, bu denli önemli bir eseri hayata geçirmemiz ayrı bir anlam taşıyor. Türkiye, BM'nin kurucu üyelerinden biri olarak uluslararası barışın ve güvenliğin tesisi için gösterilen çabalara aktik katkı sağlıyor. Küresel sorunların çok taraflılık temelinde çözülmesi için yoğun gayret sarf ediyoruz. Dünya beşten büyüktür diyerek çok kutuplu, çok merkezli, daha adil bir küresel düzeni savunuyoruz.

"Türkevi binamız BM'ye, çok taraflılığa, adalete ve barışa olan inancımızın bir sembolüdür. Büyüyen, gelişen ve güçlenen Türkiye'nin diplomatik ağırlığının ve vizyonunun yeni bir nişanesini burada yükselttik. Türkevi binamız, uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır. Temeline bırakmış olduğum mektubumda da vurguladığım üzere, binamız Türkiye'nin başarı hikayesinin sembollerinden olarak uzunca bir süre hizmet verecektir.

"Türkevi, ABD'de yaşayan vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza, akraba ve dost topluluklara da yeni bir çatı olacaktır. Genişleyen imkanlarımız sayesinde başkonsololuk hizmetlerimiz daha verimli şekilde yürütülecektir. Siyasi, ekonomik, kültürel etkinliklere hizmet verecek binamızın gerçek bir cazibe merkezi olarak faaliyet göstereceğine inanıyorum.

"Atalarımız, "Bir mekana şeref katan oradaki insanlardır" diyor. Türkevi'nin de içinde çalışacak, yaşayacak, ziyarete gelecek insanların samimiyetle sahiplenmesiyle, hakkını vermesiyle arzu ettiğimiz konuma geleceğini düşünüyorum. Türkevi binamızın kapılarının herkese açık olduğunun altını tekrar çiziyorum.

"New York'un örnek binalarından biri olacak yeni Türkevi'nin devletimize, milletimize, Türk-Amerikan toplumumuza, New York'a hayırlı olmasını diliyorum. 

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar