Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şebnem Korur Fincancı üzerinden TTB'yi hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şebnem Korur Fincancı üzerinden TTB'yi hedef aldı
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği’ni "Anayasaya aykırı faaliyet içinde" olmakla suçladı. Erdoğan, “Bir teröristi getirmişler TTB'nin başına koymuşlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan TTB'yi hedef aldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği’ni "Anayasaya aykırı faaliyet içinde" olmakla suçladı. Erdoğan, “Bir teröristi getirmişler TTB'nin başına koymuşlar" ifadelerini kullandı. TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da Erdoğan'ın "terörist" ifadesine cevap vererek, "Bizim gündemimizde değil, biz meslektaşlarımızı kaybediyoruz. Bir haftadır 7 sağlık çalışanını kaybettik, gündemimiz bu” dedi.

Erdoğan, 7 ayın sonunda AKP Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Meslek kuruluşlarının artık sürdürülemez hale gelen çarpık yapısıdır. Barolarla ilgili yaptığımız kanun değişikliğiyle önemli adım atmıştık. Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere, ne zamandan beri terörle iç içe olanlar Tabipler Birliği gibi bir kuruluşun başına geçebiliyor? Bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir. Terör örgütlerinin STK'lara el koymasıdır. Sağlıkta attığımız adımlar ortada. Bu hükümetin en başarılı olduğu alanlardan birisi sağlık. Fiziki altyapısıyla, görmediği yatırımları yapan bu hükümete hala çirkin yaklaşımlar içinde bulunmak kabul edilebilir değildir. Şehir hastanelerimizle, eğitim araştırma hastanelerimizle çok farklı bir dönemi yaşıyoruz. Bunlar buralardaki görevlerini yerine getirmiyor ama hakareti yapıyorlar. Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz? Teröristten bu beklenir mi? TTB başta olmak üzere meslek kuruluşlarındaki sorunlar da tahammül edilemez seviyeye ulaşmıştır. Anayasa'ya aykırı faaliyet içindedir. Çoklu baro gibi çalışmayı burada da yapmalıyız. Cumhur İttifakı olarak bu çalışmayı başarılı bir şekilde yürüteceğimize inanıyorum."

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın konuşması şöyle:

"Yitirilen her insan ile ülke kaybediyor. Her gün bir sağlık çalışanı yitiriyoruz bu salgından. Neden? Çünkü hakikati bilme hakkımız elimizden alınıyor. Gerçek sayıları bilmiyoruz, yeterli test yapılmadığı için bulaştıran insanların aramızda gezmesini engelleyemiyoruz. Çok değerli bir ağabeyimizi kaybettik. Yalnızca bir hekim değil, sanatçı, yalnız bir hekim değil, baba-eş. Ne büyük özverileri ile kurulan hayatlar ve bugün biz bu acıyı yaşıyoruz. Onun ışığı yolumuzu aydınlatacak."

Kaynak: ANKA, Gazete Karınca

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar