Cumhurbaşkanı Erdoğan: "En büyük gücümüz mirasımızdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "En büyük gücümüz mirasımızdır"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Milli Mücadele Sergisi'nde konuştu. Erdoğan, "Tarihimizi yeniden hatırlayan, keşfeden, kucaklayan bir nesil yetişiyor. Başkalarına hayran olmak yerine kendine güvenen, araştıran, geliştiren, başarıya kilitlenen bir gençliğin ayak seslerini duyuyorum. En büyük gücümüz tarihi mirasımızdır" dedi.

Erdoğan: "En büyük gücümüz mirasımızdır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Milli Mücadele Sergisi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Millet Kütüphanesi'nde hazırlanan, İstiklal Harbi'ne ve Cumhuriyet'in kuruluşuna tanıklık eden özel eserlerden oluşan Milli Mücadele Sergisi açılıyor.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne ülkemizin gelişmesi, büyümesi, kalkınması için çalışmış, gayret göstermiş, ter dökmüş herkesi saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimizi kurarak birçok mazlumun kalbinde bağımsızlık ateşini biz düşürdük. Emperyalistlerin korkusu da bu zaten. Tarihten ve yaşadığı coğrafyadan tamamen silinmeye çalışılan bir milletin ayağa kalkışına sembol olan ruh, bugün de yolumuzu aydınlatıyor.

Yürüttüğümüz mücadele kalbi ve gözü olan nice mazlumlara, mağdurlara umut veriyoruz. Yaşadıklarımız gösteriyor ki Türk milletinin istiklal mücadelesi, vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkmaya devam ettiği sürece bitmeyecek. Davamız Türkiye'nin hak ve istiklalinden alınmamasıdır. Ülkemizi 2023'e, 2053'e, 2071'e taşıyacağız. 

"EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ MİRASIMIZ"

Medeniyetimizin ve tarihimizin bize yüklediği sorumluluk ağırdır ama bir o kadar da şereflidir. Bu mirası bize unutturmak için çok çalıştılar. Kadim geçmişimizi tamamen silerek, takvimi bugünden başlatmaya kalkıştılar.

Tarihimizi yeniden hatırlayan, keşfeden, kucaklayan bir nesil yetişiyor. Başkalarına hayran olmak yerine kendine güvenen, araştıran, geliştiren, başarıya kilitlenen bir gençliğin ayak seslerini duyuyorum. Özellikle Malazgirt Zaferi'nden başlayıp İstiklal Harbi'ne kadar uzanan mücadeleyi çok iyi öğretmemiz gerekiyor. En büyük gücümüz tarihi mirasımızdır.

Tarihimizi bilmeden maziden atiye kurduğumuz köprü eksik kalır, işlevsiz kalır.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar