"Aşı tedariğinde sıkıntı var" diyen Bakanı, Erdoğan yalanladı

"Aşı tedariğinde sıkıntı var" diyen Bakanı, Erdoğan yalanladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışında soruları yanıtladı. Erdoğan aşı eksikliği yaşanıyor mu sorusuna "Elimizde yeterince aşı var" diye yanıtını vererek, "Aşı tedariğinde sıkıntı var" diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı yalanladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından aşıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Koca, önümüzdeki iki ay boyunca aşı tedarikinde sıkıntı yaşanacağını söylemiş ve "Ancak sonrasında aşı bolluğu bekleniyor" ifadelerini kullanmıştı.

"KABUL ETMİYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'de süren aşılama çalışmalarıyla ilgili yöneltilen soruya "Şu anda elimizde yeterince aşı var" yanıtını verdi.

Erdoğan şunları kaydetti:

“Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı ben kabul etmiyorum. Şu anda bir defa elimizde yeterince aşı var. Rusya'dan yaptığımız görüşmelerle, Sputnik V aşısı inşallah geliyor. Gelecek. Sayın Putin'le yapacağımız. BioNTech'in de verilmiş sözü var, o da inşallah gelecek.” Erdoğan bir gazetecinin "Tam kapanmada İstanbul'da mısınız?" sorusunda "Henüz kesin kararımı vermedim ama buralardayım. En kötü ihtimalle Türkiye'deyim" dedi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar